- Düşünce
- Ateist
https://antidogmatik.com/konular/kafa-karistiran-bazi-dini-sorular.4722/ Bu benim ilk başlığımdı. Buradaki konulara da yanıt verirsin belki diye linkini bıraktım.
Mayalılar insan kurban edip yiyorlardı.Bir kavim sapıtmış değilse tebliğ gereksiz.
Bu hayatlarına zenginlik falan diyorsan bilmiyorum ama ebedi hayatlarına çok güzel bir katkı olabilir-iman ile ölmekten bahsediyorum.Adamların hayatına ne gibi bir katkısı olur?
Bir müslüman bu kabileye tebliğde bulunmasa kabile %100 cennete girer.
Insanlar tarih boyunca kendi tanrılarını uydurdu.İslamiyet'in oraya gitmediğini düşünüyorsanız.
Fetret ehli
Allah'ın onları yokluk sahasından varlık sahasına atması zaten muhataba almasına delildir. Sadece kendilerine bakarlarsa ve çevrelerine zaten anlarlar Allah'ın izniyle. İnsanın yaratılışında var zaten.
O zaman herkes etrafına ve kendilerine bakıp Allah ın varlığını anlıyorsa neden ortadoğululara kitap ve peygamber indirme zorunluluğu olmuş? O "aptal" ortadoğu halkı kendi akıllarıyla anlayamamış mı Allah ın var olduğunu?Allah'ın onları yokluk sahasından varlık sahasına atması zaten muhataba almasına delildir. Sadece kendilerine bakarlarsa ve çevrelerine zaten anlarlar Allah'ın izniyle. İnsanın yaratılışında var zaten.
Allah ın konuşmadığı insanları gösterince hemen "ama onlar fetret ehli" demeye başlarsınız zaten şaşırmadım. Umarım öbür dünyada bu kabile insanları Allah a haklarını helal etmezler.Fetret ehli
https://antidogmatik.com/konular/kafa-karistiran-bazi-dini-sorular.4722/ Bu benim ilk başlığımdı. Buradaki konulara da yanıt verirsin belki diye linkini bıraktım.
Adalet kavramı kısaca1-ÇOCUK ÖLÜMLERİ:
İhtiyaç demişsin o senin yanlış düşüncen konu dışı diye video atıyorum inşaAllah vesile olur.2-TANRININ AMAÇSIZLIĞI:
Tevhid konusu; inşaAllah vesile olur.3-ÇOK FAZLA TANRI VAR:
Bunu anlamadım tam olarak ne demek istedin?4-İNANMA ZORUNLULUĞU:
Fetret ehlinden bahsetmiştim. Bu sorunuz zaten konunun ta kendisi. Alimler fetret ehli kendi düşünerekte bir yaratıcı olduğunu bulabilir o potansiyelde yaratılıyoruz diyor. Buradan sizin dediğiniz sonuç çıkmıyor.O zaman herkes etrafına ve kendilerine bakıp Allah ın varlığını anlıyorsa neden ortadoğululara kitap ve peygamber indirme zorunluluğu olmuş?
Müslümanlıktan önce de kavimler bir yaratıcı olduğunu düşünüyorlardı hatta çoğu en azından güneş gibi ay gibi tanrılara tapıyordu, Sentinel Kabilesi belki de ibadet amaçlı swinger partisi yapıyor ama Allah onlarla konuşmayı tercih etmemiş ya da Mayalılar insan kurban ederken kendi özgür iradeleri ile sevişmeyi seçen Lut halkının erkeklerini cezalandırmayı uygun bulmuş. (Neyse ki beni Müslüman yetiştirdiler de swinger partisi yapmıyorum. Amin.)Adalet kavramı kısaca
İhtiyaç demişsin o senin yanlış düşüncen konu dışı diye video atıyorum inşaAllah vesile olur.
Tevhid konusu; inşaAllah vesile olur.
Bunu anlamadım tam olarak ne demek istedin?
Fetret ehlinden bahsetmiştim. Bu sorunuz zaten konunun ta kendisi. Alimler fetret ehli kendi düşünerekte bir yaratıcı olduğunu bulabilir o potansiyelde yaratılıyoruz diyor. Buradan sizin dediğiniz sonuç çıkmıyor.
Gözünüzü kapatarak okudunuz sanırım. Çünkü önyargı ve dogma ile ancak böyle yorum atılırdı.Allah neden insanlar ile konuşmuyor asıl
Allah'ın bizle "konuştuğu" kitabın ne olduğu belli. Ne kendisine ait bir şey var, ne de Allah'tan geldiğini kanıtlayacak deliller.Gözünüzü kapatarak okudunuz sanırım. Çünkü önyargı ve dogma ile ancak böyle yorum atılırdı.
Yazı video ne istersiniz?Allah'ın bizle "konuştuğu" kitabın ne olduğu belli. Ne kendisine ait bir şey var, ne de Allah'tan geldiğini kanıtlayacak deliller.
Gözünüzü kapatarak okudunuz sanırım. Çünkü önyargı ve dogma ile ancak böyle yorum atılırdı.
Ne istiyorsan at.Yazı video ne istersiniz?
Öyle deme bugün o iddiada bulunan birine 1.5 milyar insan inanıyor.Ne alakası var yahu? Kiminle konuşmuş bu allah? Allah benimle konuştu diyen kaç kişi var? Yalan, sanrı olmasını boşver, konuştu diyecek kaç kişi var? Diyecek olanlar da akıl hastanesindedir.
İzleyecekseniz video öneririm.Ne istiyorsan at.