- Düşünce
- Ateist
Ama sen işaret etmiştin!Çüş, insan az kibar olur.

Ama sen işaret etmiştin!Çüş, insan az kibar olur.
Azizim, tabii ki konu FFF´ye gelir, çünkü ayak parmağımızı amuda(!) kaldırmak, çükümüzü kaldırmaktan daha zordur. Bu kesin. Viyağra miyağra bile işe yaramaz.''İnananlar ayak parmaklarına bari baksınlar da, azıcık düşünmeye çalışsınlar'' diyorum ama konu fanfinifinfona geliveriyor.![]()
Bence daha fazla ayak mıntıkasında kalmasan iyi olur, çünkü sana bir lakap uydururlar feleğin şaşar.Ne yapalım?
''Kuran'ı Türkçe okuyun'' diyoruz, okumuyorlar.
''Turan Dursun gibi yazarları okuyun'' diyoruz, okumuyorlar.
''Forumlarda bizim gibi insanların yazdıklarını okuyun'' diyoruz, okumuyorlar.
''Dawkins/Darwin okuyun ve biraz düşünmeye çalışın'' diyoruz, düşünmüyorlar.
Ben de ayaktan başladım işte.![]()
Ooo viayaygrayı da bilirmiş. Sizin dönemde var mıydı öyle şeyler?Azizim, tabii ki konu FFF´ye gelir, çünkü ayak parmağımızı amuda(!) kaldırmak, çükümüzü kaldırmaktan daha zordur. Bu kesin. Viyağra miyağra bile işe yaramaz.![]()
Karşı cinsler bazı insanlara Viyağra etkisi yapar ki en doğal olanı da budur zaten. USC´ye şükürler olsun, bugüne kadar doktoruma yalvarmak zorunda kalmadım.Ooo viayaygrayı da bilirmiş. Sizin dönemde var mıydı öyle şeyler?
Macuncular daha bir modaydı sanki!![]()
Ayak parmakları ile piyano çalan bile var.Felsefeyi çok muğlak bir şeymiş gibi lanse ediyorlar. Sıradan insan ne anlasın Schopenhauer'den falan, öyle değil mi?
Gel baba, sana bir şey anlatacağım. Bak şimdi.
Ayak parmaklarını tanrı yarattı değil mi?
Baş parmağının yanındakini, yukarı doğru bir kaldır bakayım. Hadi, kaldır. Sadece o parmağı kaldır ama. Hadisene len.
Kaldıramıyorsun değil mi? Ama o parmağı tanrı yaratmamış mıydı? O parmak senin değil mi? Seninse kaldırsana. Kaldıramıyorsan, o halde o parmak senin değil. Kimin bu parmak?
Kaldıramıyorsan, o parmağı tanrı yaratmış değil. Tanrı seni, hayvanlardan üstün yarattığına göre, bir parmağını da istediğinde kaldırabilmelisin değil mi ama kaldıramıyorsun.
Bir parmağını bile istediğinde havaya kaldıramıyorsan, nasıl olacakta hayvanlardan üstün olduğunu iddia edebileceksin?
Bak o parmaklarına, çıkar çorabını. Parmaklarının nasıl hareket ettiğini gözlemle.
Parmakların sana tanrı diye bir şeyin olmadığını haykırıyor, dikkat et.
Parmakların sana evrimin bir olgu olduğunu haykırıyor, inat etme.
Hiç öyle Schopenhauer'u filan öğrenmene gerek yok, sadece ayak parmaklarına odaklanarak aydınlanabilirsin.![]()
Çok güzel bir kadın görünce erkek tarafımız aptallaşmaya başlıyor.Karşı cinsler bazı insanlara Viyağra etkisi yapar ki en doğal olanı da budur zaten.
Değil.O parmak senin değil mi?
Müthiş bir tümevarım örneği.Ayak parmakları üzerinden felsefe yapmaya devam edeyim.
Deniyor ki, ÖZGÜR İRADE VAR.
Varsa, baştan üçüncü sıradaki ayak parmağını tek başına yukarıya kaldır. Hadi, bekliyorum. Eğer özgür bir bireysen ve vücudun sana aitse ve o parmakta seninse, buyur, kaldır.
Kaldıramazsın, çünkü özgür iraden yok.
Özgür irade denilen şey, o baştan üçüncü sıradaki ayak parmağındır. O parmak bağımsız olarak hareket edemez, diğer parmaklarla uyum içinde hareket eder. Sen de özgür iradenin olduğunu sanırsın ama hareketlerin çevrenle, diğer insanlarla uyum içindedir. Yani hareketlerini belirleyen şey sen değilsin. Sen o küçük, aradaki ayak parmağısın.
''Ama ben Türkiye'de yaşayan bir ateistim ya da Türkiye'den Amerika'ya göç etmiş birisiyim, yani nasıl olur da çevremle uyumlu olabilirim?'' diye itiraz edilebilir ama seni bu yöne doğru meylettiren de çevren.
O bağımsız hareket edemeyen, ayak parmağı olmaktan kurtulamazsın.
İtiraz etmek için itiraz ediyorsun.!Değil.
Bize emanet verildi ve vücudumuzun istediğimiz yerine istediğimiz şeyi yaptırma kudreti bize verilmedi. Sınırlı bir kullanım imkanı verildi.
Sonuç olarak bütün felsefeniz (!) çöp oldu.
Geçmiş olsun.![]()