Tabi canım, tarafsız bakılmalı diyen ben dogmatik bakıyorum ama taraflı bakılmalı (direk inkar edilmeli ve yok kabul edilmeli) diyen sizin bakış açınızın dogmatizmle alakası yok, öyle mi?
Bilim nötürdür dedim mi? Dedim.
"Etkili mi etkisiz eleman mı bilmiyoruz." diye başlamak nötr olmaktır. Direk etkisiz eleman olduğu ön kabulüyle başlamak nötr olmak değil, olaya dogmatik olarak önyargılı yaklaşmaktır.
Haa ama sen öyle söyleyince şıp diye oluyor değil mi?
Ben öyle diyorum diye değil.
Bana enzim olmadan canlılığın oluşabildiğini ve devam ettiğini, enzimin de doğada kendiliğinden oluşabildiğini gösteren tek bir bilimsel çalışma gösteremezsiniz.
Baştan uyarayım:
Yazdıklarımı iyi okuyup alakalı şeyler gösteriniz. Alakasız şeyler atarak daha öncekilerin rezil olduğu gibi sizin de rezil olmanızı istemem.
Konuyu saptırdığım sizin temelsiz uydurmanız.
T faktörü olmadan denklemin denkleşmediği olayları ortaya koyduk.
Yazdıklarımızın neresi neden yanlış gösteremediğiniz için konuyu saptırmakla suçlayıp kaçıyorsunuz.
Sen öyle değil dediğinde öyle şıp diye olmuyor.
Alıntıladığınız kısımda ben bir iddiada bulunmamışım. Sadece bilimsel verileri ortaya koyup soru sormuşum.
Evet sen x deyince 1-x olma ihtimali çürümüyor.
Olasılık konusunda ve ilgili konuda bilimsel bilgi sahibi biri olarak "x yerine ne gelmeli?" sorusuna cevap vermeye veya bu konularda bilginizin olmadığını itiraf etmeye cesaretiniz varsa buyurun yazınız.
Siz yazdıktan sonra hangi ihtimalin bilimsel olarak çürüdüğü zaten ortaya çıkar.
Kaçtığınız sorular burada buyurun:
Bir enzimin tesadüfen oluşma ihtimali nedir?
Canlının enerji üretebilmesi için gerekli reaksiyonlardaki enzimlerin biri bile eksik olsa reaksiyon tamamlanamaz ve enerji üretilmemiş olur. Gerekli tüm enzimlerin tesadüfen oluşma ihtimali nedir?
Ayrıca günde 10.000 defa yaşanacak radikal bileşik zararlarından hücrenin korunmasını sağlayan enzimlerin de enerji üretiminde gerekli enzimlerle birlikte hepsinin ilk oluşan canlı hücrede tesadüfen oluşma ihtimali nedir?
Bu ihtimale x dersek, hangi bilimsel/mantıksal neden(ler)le 1-x olasılığına karşılık x olasılığının gerçekleştiğini iddia ediyorsunuz?
Kütle çekim kanununun formulizasyonu nedir? F=GM1M2/R².
Bu kütle çekim kanununun kendisinin değil etkisi olan kuvvetin formülü.
Bilimin yöntemo hakkında en ufak bilgin yok. Tartışmaya değmez.
Yazdıklarımın neresi neden yanlış gösteremeyince hemen ad hominem (insan karalama) safsatası yapıyorsunuz.
Zaten elinizde safsatadan başka hiçbir şey yok.
Hiç bir yerde ad hominem yapmadım. Bu senin temelsiz uydurman.
Alıntıladığım ifadelerin ad hominem (insan karalama) safsatası olduğunu bilmiyorsanız da bu vesileyle öğrenmiş olursunuz.