- Düşünce
- Ateist
Elbette öyle. Ama dinsel baskı yok denecek kadar azalırsa, etkin olmazsa da tanrı tartışması gündemden epeyce düşer. Ben öteden beri tanrı ve din kavramlarının ayrımsanamazlığını savunurum. Din zayıflarsa tanrı da gündeme pek çıkmaz. Yani dinsiz, deist tanrı biliyorsunuz insanların işine karışmaz. O yüzden tanrı tartışmasını, ateizmi gündeme getiren dinsel baskılardır. Bu bir gerçek. Sıcak basmazsa klima açmazsınız.Bilimin ve teknolojinin ilerlemesi, Teizmi yok etmeyecektir, çünkü insanların aydınlanması şimşek çakması gibi insanların tümünü aynı anda kapsamıyor.
Yani biz ateistler, dinsel baskı hissetmezsek tanrının olmadığını filan pek öyle gündeme getirmeyiz. Etki tepki olayının insan davranışlarını yoğunlukla yönlendirdiği gerçeğini kabul etmemiz lazım.
Bana inanın, diyanet kapatılmasa bile bütçesi normale çekilse, din dersleri kaldırılsa, ezanlar son ses hoparlörle okunmasa, gece vakti davul çalınması yasaklansa, ateizmde gözle görülür azalma yaşanır. Ben böyle düşünüyorum.
Fakat bir toplumda her türlü olumlu gelişme için kaliteli insanların yükselmelerinin sonuna kadar teşvik edilmesi gerekiyor. Bu olmadan olmaz. Bir örnek vereceğim yaşadığım: Kuşlar Kanatlı Uygarlık filmine gittim. Öbür salonda Recep İvedik vardı. Orası ful doluydu. Peki benim bulunduğum salonda kaç kişi vardı? Sadece ben!!! Görevli yanıma geldi. İsterseniz biletinizi paranızı iade ederek iptal edebiliriz, izlemek istiyorsanız başka dedi. İzleyeceğim tabii dedim. Tek başıma izledim, hiç unutmuyorum.
Seçmenler hep birer recep ivedik!