Zaten dinden nasıl çıktığımız ile ilgili bir yer var forumda oradan bakabilirsiniz.İlk olarak herkese iyi akşamlarrrNasılsınızz
Sizden ricam dinden çıkış hikayenizi anlatmanız. Müslüman arkadaşların da neden bu dine inandıklarını söylemeleri. Cevaplarınızı bekliyorum.
Ben bakamıyorum.Zaten dinden nasıl çıktığımız ile ilgili bir yer var forumda oradan bakabilirsiniz.
Kainata bakış açısından en doğru, en makul, akla ve kalbe en doğru hitap eden din İslamiyet çünkü hak din.Müslüman arkadaşların da neden bu dine inandıklarını söylemeleri.
Hmm.Akıl, mantık, vicdan, bilim, psikolojik, sosyolojik, ekonomik, botanik ve pek çok dallar vesilesi ile İslamiyet'in hak olduğuna milyon tane delil var yeter ki görmek isteyelim daha doğru her zerre delil.
Kötüler cehenneme iyiler cennete gidecek diyebilecek olan her din hak din mi?İşte bu sorulara cevap veren akla, mantığa, kalbe, vicdana en doğru en makul ve mantıklı sorulara cevap veriyor, vahiy(Kur'an-ı Kerim) ve Peygamber efendimiz(sav) vesilesi ile. Allah Azze ve Celle elhamdülillah imanı nasip eyledi inşAllah inanmayanlara da nasip eder.
Ya şu Allah(Allah)'ı kalınlaştırarak yazmayınca ne oluyor? Cevapla artık, lütfen.inşAllah
Cevapladım ya birader, diğer sorduğunda yazdım.Cevapla artık, lütfen.
Anlamamışsın birader, kafir ölenler cehenneme imanla ölenler cennet ile mükafatlandırılması tabi ki bir delildir lakin İslamiyet harici hiç bir din ne hikmetli bir cevap verebilir ne de mantıklı bir açıklama. Bekliyorum senin inandığın dinin açıklamasını(!)Kötüler cehenneme iyiler cennete gidecek diyebilecek olan her din hak din mi?
İşte, o gemi/uçak/otobüs dünya gemisi/otobüsü/uçağı günde binler kişi gidiyor binler kişi doğuyor. Ben bu dünya gemisindeyim benimde bu sorular ve daha fazlasını sormam gerekiyor, icat yapmaktan önce.
Cezalandırma ödüllendirme olmayan din yaşar mı?Anlamamışsın birader, kafir ölenler cehenneme imanla ölenler cennet ile mükafatlandırılması tabi ki bir delildir lakin İslamiyet harici hiç bir din ne hikmetli bir cevap verebilir ne de mantıklı bir açıklama. Bekliyorum senin inandığın dinin açıklamasını(!)
Anlamamışsın.
Sorumu bir daha oku. Bunu söyleyen İslamiyet harici bir din zaten İslamiyet'ten kopya çekmiş olur test edelim istersen cennet ve cehennem vaad eden -batıl- din söyle.Hangi dinde bunlar yok?
Bilinen tüm dinler üzerinde mutlak bir kavramsal hakimiyet kurdun ve netice olarak İslamiyet´in hak din olduğuna karar verdin öyle mi?Kainata bakış açısından en doğru, en makul, akla ve kalbe en doğru hitap eden din İslamiyet çünkü hak din.
Dediklerinizi biraz daha açık ve mantıklı olarak yazarsanız belki o vesile ile anlayabilirim.Bilinen tüm dinler üzerinde mutlak bir kavramsal hakimiyet kurdun, ve netice olarak İslamiyetin hak din olduğuna karar verdin öyle mi?![]()
Yani diyorum ki, herhalde insanlık tarihinde var olan tüm dinleri en ince detaylarına kadar inceleyip birbirleriyle karşılaştırdınız, onları teolojik, sosyolojik, etik, psikolojik vb her türlü mantıksal süzgeçlerden de geçirdiniz, ve neticede İslamın hak, onlarınsa batıl olduklarına karar verdiniz. Doğru mu?Dediklerinizi biraz daha açık ve mantıklı olarak yazarsanız belki o vesile ile anlayabilirim.
Hepsine bakmadım yalan atmış olurum lakin önüme çıkan dinlere baktığımda ve bir delil bir kanıt istediğimde karşı taraftan bir cevap alamıyorum. Cevap almadığım için de tekrar nefsime İslamiyet'in hak olduğunu ispatlıyorum elhamdülillah.Yani diyorum ki, herhalde insanlık tarihinde var olan tüm dinleri en ince detaylarına kadar inceleyip birbirleriyle karşılaştırdınız, onları teolojik, sosyolojik, etik, psikolojik vb her türlü mantıksal süzgeçlerden de geçirdiniz, ve neticede İslamın hak, onlarınsa batıl olduklarına karar verdiniz. Doğru mu?