Kefaret dizisinde Sabri'nin şeytani zekası ile kurduğu dâhiyane plan beklentim pek gerçekleşmedi.
Güncel bölümde böyle bir zekadan bahsedildi. Bu, beklentim yönünde.
Fakat Sabri'nin zekası daha ileri olmalıydı. Planını Elif'in bulunamayacağı üzerine kurmamalıydı. Tersine eninde sonunda bulunacak ama bunun geciktirilmesi, geçen zaman içinde Zeynep'in Sude'yi evlat olarak benimsemesi ve Elif bulunduğunda bırakamaması gerekiyordu. Sabri'nin planı bu olmalıydı.
Öyle zekice bir plan yapmalıydı ki, Mert'i Elif'e götürecek ipuçlarını adım adım dizmeliydi. Sabri şeytansa onun üzerinde planlarını bozan allah var vurgusu hoşuma gitmedi. Her şey Sabri'nin kusursuz işleyen planı olmalıydı.
Arzu ise Elif'in elinden asla alınamayacağını, Sabri'nin tüm kanıtları örtbas ettiğini sanmalı ama gerçekte Sabri'nin gizlice Mert'i Elif'e götürecek ipuçlarını hazırladığından habersiz olmalıydı. Bu geçecek süre, Arzu'nun da Elif ortaya çıkınca yurt dışına kaçabilecek hale gelmesine zaman tanıyacaktı.
Bir insan geleceği bu kadar da inceden öngöremez. Arzu'nun hapisteki abisi çıkınca öldürülmeyip paraları Arzu'dan ala da bilir. Sabri ne bilsin adam öldürülecek. Fakat Arzu hapse girerse de Sabri'nin umrunda olmaz. Arzu'nun geçen sürede işlerinin yolunda gidip gitmeyeceği Sabri için önemli değil. Zaman tanıyarak ona da bir şans vermiş olur.
Kurgu böyle olsaydı daha güzel olacaktı. Yani kısaca tekrar etmek gerekirse Sabri tam bir Laplace şeytanı olmalıydı. Ama Türk halkına daha iyi gelecek olan, şeytanın planlarını bozan yukarda bir allah olması tabii! Bu bana hoş değil ama Türk halkına hoş.
Ya da şöyle olurdu: Sabri, Arzu'nun abisinin hapisten çıkma süresi dolmadan Zeynep'in Sude'yi kızı olarak benimseyecek ve kendi kızı bulunduğunda da bırakamayacak kıvama geleceğini hesaplar ve ipuçlarını ona göre ayarlardı. Abinin hapisten erken çıkması planı bozacak gibi olsa da öldürülmesi planın işlerliğini korumasını sağlayacak fakat paraları kullanabilecek konuma gelen Arzu'nun elinin güçlenmesi Sabri'nin planını suya düşürecek gibi olsa da Mert'in kararlılığı yine planı işler kılacak.
Hatta Sabri Arzu'nun elinin güçlenmesini de hesaplamıştır fakat Elif hiç bulunamasa da bu Sabri için önemli değildir. Her şey Sude için. Vicdanını rahatlatmak için Elif'e giden ipuçlarını döşer, ama onları izleyecek bir Mert olmazsa ne yapsın, önemli değil.
Aslında Zeynep'in çocukların saçlarını elleriyle eldivensiz toplaması yüzünden test sonuçları yanlış da çıkabilir ve işler karmakarışık da olabilirdi. Türk izleyici izleyecek bunu, fazla da zulmetmeyelim

demiş olabilirler!
