[01:02
]
..
[01:02
]
Ünlü Ateist Gökbilimci ve Astrofizikçi Carl Sagan; ''Yıldızlar konusunda bir düzen ve kalıcı bir tahmin olanağı vardır, insanın içine neredeyse rahatlatıcı bir güven verirler.'' [Carl Sagan , Kozmos, sayfa 66] ''Kepler birkaç yıl sonra, gezegen devinimlerine ilişkin üçüncü ve son yasayı buldu. Bu, çeşitli gezegenlerin devinimlerini birbirleriyle olan ilişkileri açısından inceleyen ve Güneş sisteminin bir saat gibi işleyişini açıklayan yasadır; Evrenin Uyumu (The Harmonies of The World) adlı kitabında açıklamıştır. Kepler uyum sözcüğünden birçok şey anlıyordu. Gezegenlerin deviniminin düzenini ve güzelliğini, bu devinimi açıklayan matematik yasaların varlığını (bu düşünce Pitagoras’a kadar gider), hatta müzik açısından uyumu da anladığı «kürelerin uyumu» sözcüklerinden bellidir.'' [Carl Sagan , Kozmos, sayfa 90] ''Gökadalar incelendiğinde, evrensel bir düzen ve güzellik görülüyor bunlarda. Fakat aynı zamanda, insanın aklına sığmayacak büyüklükte bir karmaşa da şiddetini beraberinde getiriyor.'' [Carl Sagan , Kozmos, sayfa 299]
[01:03
]
...
]
"Daha yüksek bir düzenin bütün bilimsel çalışmasının arkasında dünyanın mantıklı veya anlaşılabilir şekilde yaratılmış olduğuna dair, dini duyguya benzer, bir inanç olduğu kesindir... Kendisini deneyim dünyasında ortaya koyan üstün bir akıl içerisinde yer alan bu sağlam, derin duygulara sıkı sıkıya bağlı inanç, benim Tanrı anlayışımı anlatmaktadır." -Albert Einstein [ -Einstein, Ideas and Opinions,255] Albert Einstein, Almanya doğumlu Aşkenazi Yahudisi teorik fizikçidir. Yaptığı devrim niteliğindeki fizik ve matematik çalışmaları sayesinde, 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazandı.
]
Gerçeğin ve onun insan aklına eşsiz biçimde erişebilmesinin mantıklı yapısına duyulan bu inancı "din" kelimesinden daha iyi ifade edecek bir şey bulamadım. Bu inancın olmadığı yerde bilim, yavan bir süreç haline gelir." [Albert Einstein, Lettres a Maurice Solouine reproduits en facsimile et traduits en francais (Paris: Gauthier-Vilars, 1956), 102-3.] "Biliyorum evrenin anlaşılabilirliğini sonsuz bir sır ve mucize olarak nitelemem size garip geliyor ancak, a priori olarak kaotik bir dünya olması gerekirdi. Dünyanın akılla anlaşılamaz olması gerekirdi. İşte bu bilgimiz arttıkca güçlenen bir mucizedir."[A.Einstein](1) 1- [Letters so Solovien, New York Philosphical Library,1987s ,s 131] Evrenin düzenli olması için hiçbir zorunluluğu yok, evrenin anlamaya açık olması, bizim evreni anlamamız için hiçbir zorunluluk yok!! Dış dünyada bir gerçek var ve bu gerçek bizim mantığımıza, aklımıza muhteşem bir şekilde erişebiliyor, bunun en büyük sebebi evrenin olağanüstü, mucizevi bir düzene sahip olmasıdır, bu yüzden onu anlıyabiliyoruz, bu yüzden anlaşılabilir.Biz bu yüzden bilim yapabiliyoruz, bu yüzden bilim yapabildiğimiz bir evrende yaşıyoruz. Bu yüzden bilgilerim düzenli, düzenli bilgilere sahibiz, eğer evren düzenli olmasaydı, keşmekeş, kaos olsaydı o anlaşılmazdı, anlamaya değer olmazdı,bilim asla yapılmazdı!!Evreni anlayabiliyorsak bunun en büyük sebebi evrende düzen olmasıdır ve sonrasında evrenin anlaşılmaya ve bizim de evreni anlamaya açık olmamızdır!! Halbuki evrenin düzenli olması için, anlaşılabilir olması için, bizim anlayabilir olmamız için hiçbir zorunluluk yoktur!! Bizlerin bilim yapabiliyor olması için hiçbir zorunluluk yoktur!! İşte bu mucizenin ta kendisidir...
]
...
[01:04
]
Benim kendi sınırlı insan aklı ile bile idrak edebildiğim uzaydaki tüm bu bütünlüğüne rağmen, halen , Tanrı'nın olmadığını iddia edenler var. Beni bundan daha çok kızdıran husus ise, kendi görüşlerine destek olarak beni alıntı getirmeleridir.''- Albert Einstein Kaynak: [Clark, Ronald W. "Einstein: The Life and Times", New York: World Publishing Company, 1971, p. 425] "Tüm bu milyon kat düzeni ve kesinliğiyle evrenin kör bir şansın eseri olduğu fikri ne kadar güvenilirse, bir matbaanın patlaması sonucu bitmiş ve hatasız bir sözlüğün meydana gelmesi fikri de o kadar güvenilirdir.’’ [Albert Einstein Benim Sözlerimle Dünya s.394] "Ama öte yandan, bilim arayışına ciddi bir şekilde dahil olan herkes, Evren yasalarında bir ruhun tezahür ettiğine - insanınkinden çok daha üstün olan ve yüzümüzde birlikte olduğumuz bir ruh olduğuna ikna olur. mütevazı güçlerimiz mütevazı hissetmelidir." - Albert Einstein [Mektup (24 Ocak 1936). Alıntı: Helen Dukas ve Banesh Hoffman, Albert Einstein: The Human Side (1981), 33] Ateistlerin bir diğer yalanı da Einstein'ın ateist olduğu yalanıdır! Şunu açıkça söylemek gerekir ki Einstein kesinlikle teist değil, pek çok kez dini ve dinlerin tanrısını yani kişisel tanrıyı eleştirmiş inanmadığını söylemiştir. Bu Einstein'ın bir gerçeği bunu söylemek lazım lakin ateistler bu gerçeği görürken Einstein kesinlikle ateist olmadığı gerçeğini de görmezlikten geliyorlar, Einstein her daim ateizmi de çok sert bir şekilde eleştirmiştir! Ve ateist olmadığını pek çok kez dile getirmiştir. Ama bizim ateistlerin doğruyu söyledikleri nerede görülmüş, adamı ekşi sözlük ateistine çeviriyorlar kafalarına göre. Einstein kesin olarak teist de değil ateist değil! Ha bunun bir önemi mi var? Elbette yok lakin doğru ne ise biz onu söylememiz gerekir, yalan söylemek "aman canım ne olacak" deyip de insanları ekşi sözlük ateistine sokacak olanların işidir...
Bu bilim adamları Nonteisttir.
Burada 200 sayfalık bir yazı bulunmakta :
https://kuraniperspektiff.blogspot.com/2020/11/evrende-duzen-mi-var-kaos-mucevap-2.html