Profillerde konulara bakabilirsin. insaAllah vesile olur.
Profillerde konulara bakabilirsin. insaAllah vesile olur.
Üh aptal. Yeni bir şey bile düşünemiyor. Aciz seni.
Bismillah sırrı konun var bilim inanç mıdır değil midir konun var sana göre islamın kanıtı ne onu soruyorum.Profillerde konulara bakabilirsin. insaAllah vesile olur.
Üh aptal. Yeni bir şey bile düşünemiyor. Aciz seni.
Üh aptal. Yeni bir şey bile düşünemiyor. Aciz seni.
Sil bu mesajı dostum.Doğru bu profilde yok sanırım. **********
Bak şimdi, bir atomu bile çevirdiğine beni ikna et bakalım.
Doğru bu profilde yok sanırım. 551 108 17 67
Bak şimdi, bir atomu bile çevirdiğine beni ikna et bakalım.
Yazık harbi sana.Sen görmüyorsan karadeliğe atarım seni. Görüyorsan zaten imanından dolayı ödüllendirilirsin.
Ama;
Senin Allahın da beni ikna etsin atomu çevirdiğine?
Senin Allahının kendine bile hayrı yok, gelip iddiasını kendisi savunamıyor bile. (Kuran dediğin kitapta geçen İbrahimin argümanı)
O kadar içsel çelişkiler içindesin ki aslında.
Dur bırak da darmadağın edeyim şu garibanı.Sil bu mesajı dostum.
Önce kendi içinde sorgulamanı yap sonra burada tartışmaya çalış.
Herkesi imana getirmek istiyorsan islamın tokad gibi kanıtları diye konu aç alemlere ibret olsun.
Yazık harbi sana.
Demedim.Dur bırak da darmadağın edeyim şu garibanı.
Noldu? Konuyu kapatmaya başladın? Bu ayeti okuduğunda bi şey var sanıyorsun. Şimdi bu ifadenle; Kuran dediğin kitaptaki "Enbiya 63 ve Enbiya 66" ayetlerine YAZIK HARBİ dediğini de hatırlatayım.
Şunu sen yazmadın zaten.Demedim.
Yazık harbi sana.
Kendini bile savunamıyor senin Allahın, hala kendini dahi savunamayan bir Allaha mı tapıyorsun dedim böyle dedi.Şunu sen yazmadın zaten.
Çünkü bu fenomenolojik bir betimleme. Bu terimin nedenini sormak zaten doğru değil. Herkesin yaptığı klasik hata bu. Yer çekimi evet elmanın yere düşmesini sağlar. Peki yer çekiminin nedeni nedir diye sorarsak ya kozmolojik argümana gideriz, ya da direkt formülizasyon yapıp olayı çözeriz hocam.Soru 2 = Neden ve Nasıl
Cevap 2 = -----(CEVABI YOKK!!!)
Hocam yol yoksa, Yol = Hız x Zaman demenin ne anlamı var. Zaman yoksa yola ne gerek var. Hız yoksa zamana ne gerek var. Formülizasyon yapalım yapmasına da neden formülün doğru işlemesi için yolun arızalı olmama şartı ve zamanın içinde olma şartımız var? Nedenlerin birbirini at gibi kısır döngü içinde kovalamacasını izah etmeye ne senin ne benim gücüm yeter hocam. Vesselam...Çünkü bu fenomenolojik bir betimleme. Bu terimin nedenini sormak zaten doğru değil. Herkesin yaptığı klasik hata bu. Yer çekimi evet elmanın yere düşmesini sağlar. Peki yer çekiminin nedeni nedir diye sorarsak ya kozmolojik argümana gideriz, ya da direkt formülizasyon yapıp olayı çözeriz hocam.
İyi de benim söylemek istediğim bu zaten. Bunlar a priori değil. A postreori'iktir. Bizim koyduğumuz fenomenolojik betimlemedir. Ben iki olguyu alıp karşılaştırırsam bu benim bilgim kapsamındadır. Fenomenolojik betimleme için bu mümkün değildir çünkü tanımdır. Su niye ıslak dememize benzer.Hocam yol yoksa, Yol = Hız x Zaman demenin ne anlamı var. Zaman yoksa yola ne gerek var. Hız yoksa zamana ne gerek var. Formülizasyon yapalım yapmasına da neden formülün doğru işlemesi için yolun arızalı olmama şartı ve zamanın içinde olma şartımız var? Nedenlerin birbirini at gibi kısır döngü içinde kovalamacasını izah etmeye ne senin ne benim gücüm yeter hocam. Vesselam...
Doğru hocam. Kısaca hayat bir labirent. İçine girende girmeyende pişman. Suda yaşayıp girdapa düşen balıklar gibiyiz bir nevi. Hiçbirimizin o girdaptan sağ çıkma şansı yok. Ya o girdap da bir son bulup yeni alemlere açılır yada o balık gözünü sonsuza dek kapatır ve birdaha açmaz.İyi de benim söylemek istediğim bu zaten. Bunlar a priori değil. A postreori'iktir. Bizim koyduğumuz fenomenolojik betimlemedir. Ben iki olguyu alıp karşılaştırırsam bu benim bilgim kapsamındadır. Fenomenolojik betimleme için bu mümkün değildir çünkü tanımdır. Su niye ıslak dememize benzer.
Sizin mantık ölçünüz gözünüzle görmekse şunların akla yatkın olduğunu iddia etmeniz çelişki değil mi?Kendi gözümle gördükten sonra niye mantık dışı diyeyim ki?
Evet hepsini aklıma ve mantığıma uydurabilirim. Yeter ki uydurmak isteyeyim.![]()
Verdiğiniz örneği her bir atom parçasına uygulayabilirim. Bu da aklıma yatar.
Senin Allah'a atfettiğin her bir özelliği atomlara atfedebilirim. Sonrada bunlar bizim algımız dışında oluyor o yüzden atomları aklısız ve şuursuz görüyoruz diyip ortadan sıyrılabilirim. Dediğim gibi bir sürü ihtimal var.