Sen herkesin rahatlıkla anladığı dil olarak Arapça ve Farsça'yı mı sanıyorsun?
Hayır Mustafa Kemal'in Nutuk kitabını yazdığı orijinal halinin dilinden bahsediyorum. Mustafa Kemal tarafından Nutuk Kitabının orijinal halinin Türkçe değil, Arapça ve Farsça olarak yazıldığını mı iddia ediyorsunuz?
Niyetini bu kadar da belli etme sende
Niyetimin ne olduğunu hangi cümlelerimden neye göre çıkardınız? Bunu ispat ve izah etmedikçe önyargınızdan dolayı olmayan şeyler uydurduğunuz ortaya çıkar.
Evet senin zannettiğin Türkçe o ağdalı dil değil maalesef. Dili kolaylaştırdılar.
Mustafa Kemal Nutuk Kitabını Türkçe yazmadı öyle mi?
Dil kısırlaşınca haliyle kolaylaşır da
Bu sayede en eski yazıtları bile anlayabiliyoruz.
O dönemki insanların anlayamayacağına deliliniz var mı?
Benim dilbilimci değilim bunu dilbilimcilerin yapması gerekiyor.
Tüm dilbilimciler ya sizin kadar ülkelerini ve dillerini sevmiyor ya da saçma bir şey istediğiniz için kimse bu kelimelere dokunmamış/dokunmuyor, hangisi doğru sizce?
Yazdığın yazılar ne olduğunu gösteriyor.
Mantıklı olmayan veya düşmanca olan tek bir mesajımı halen gösteremediniz.
Ayrıca yanlışına yanlış demeyi düşmanca eleştiri olarak niteliyorsanız dostça eleştiri yaparak yanlışa yanlış nasıl denilir onu da halen izah edemediniz.
Merak etme bunu bizler de yapıyoruz
Mesela?
Nedense ben daha doğrularını gösterdiğin bir yazına gelmedim.
Mesela Mustafa Kemalin siyasi deha olduğunu söylediğim mesajlarımı paylaşayım mı?
Bu işi benim yerime yapanlar var zaten. Onları okusan yeterli.
Ben henüz denk gelmedim. Paylaştıklarımın neresi neden yanlış gösterebilen olduğu iddianız doğruysa buyurun link atın da birlikte tahlil edelim. Aksi takdirde "Ne de olsa birileri cevap vermiştir" diye kendinizi kandırıyorsunuz demektir.
İftira olmadığını kendinde biliyorsun.
Hukukta ispat edilmeyen iddiaya iftira denir.
Burada yazdığım ve benim bedeviliğimi gösteren tek bir mesajımı bile halen gösteremediniz.
Senin eline koz vereceğimi mi sanıyorsun?
Gerçekleri birilerinin öğrenmesinden neden korkuyorsunuz?
Mesela İslami kaynaklarda Hz Peygamberle ilgili her detay en küçük ayrıntısına kadar var. İnsanlar "koz vermeyelim" diye sığ bir düşünceye girmemişler. Buna rağmen onlar sorgulama yeteneği olmayan dogmatikler ama siz sorgulamaktan ve sorgulanmaktan korkmayan medeni ve antidogmatik insanlarsınız, öyle mi?
Maalesef o cümleler de tekrarlardan oluşuyor sadece.
İddia tekrarlanırsa cevabın da tekrarlanması normaldir.
Madem iddialısın kanıtla da görelim
İddialı değilim ama kanıtlarsam özür dileyecek misiniz?
Bu konuda sana cevap verenler olduğu halde
Hani nerede o cevaplar? İddianız doğruysa buyurun link atın da birlikte tahlil edelim. Aksi takdirde "Ne de olsa birileri cevap vermiştir" diye kendinizi kandırıyorsunuz demektir.
Nedense Atatürkçü ya da doğruyu söyleyen siteler değil.
Buyurun paylaştıklarımın yanlış olduğunu gösteren " Atatürkçü ya da doğruyu söyleyen siteler"den link atın da birlikte tahlil edelim. Aksi takdirde "Ne de olsa birileri cevap vermiştir" diye kendinizi kandırıyorsunuz demektir.
Atatürkle ilgili cevaplar verildi zaten sana. Benim hatırladığım bu konuda @Entropyy başı çekiyor üstelik cevap verenlerde.
@Entropyy yazdıklarımın neresinin neden yanlış olduğunu gösteremediği için Mustafa Kemale muhalefet edenlerin ölmüş annelerine sövmekle meşgul.