Dünyada ilk defa çok yemek yemekten (obezitede) ölenlerin sayısı gıdasızlıktan ölenlerden fazla. Bence bu bugünün problemi gelecekte bunun sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Bir diyabet merkezindeki araştırmada yağ hücrelerinin biriktirdiği yağı denetleyen '' yağ hücresi insülin reseptör '' geni çoktan saptandı. Bu çalışmada farelerin yağ hücrelerinde bir tek bu genin ekspresyonunun engellenmesiyle, hayvanların hiçbir kısıtlama olmadan yemelerine karşın yinede ince ve sağlıklı kalabildikleri kanıtlandı. Fareler çok fazla yemek yemelerine karşın, bu genin devre dışı kalmasıyla % 18 oranla daha fazla yaşamışlar, hemde bu farelerde kalp ve şeker hastalıkları çok daha düşük oranda görülmüş. İlaç şirketlerinde bu gen üzerinde çok fazla çalışması var.
Ayrıca önemli bazı fütüristler gelecekte çöp sıkıştırıcıları gibi çalışacak özel boşaltım nanabotları bu problem için kullanılabilir diyorlar. Besin maddesi taşıyan nanobotlar bedenimize girebilir, boşaltım nanobotları ise tersi yönde ilerleyebilir. Böyle bir buluş, kandaki pislikleri süzen böbrekler gibi olacak ve organlarımıza olan gereksinimden de vazgeçebilmemizi sağlayacak.