- Düşünce
- Bağımsız
Bakıp yem veriyorsun, yine ilgilenme mevzusu var.Sadece ayvaryuma (60x50x30 cm) izin verdi ancak akvarvumdaki balıkları kedi gibi sevemiyorsun tabii.
Balıkların bebekleri oldu mu?
Bakıp yem veriyorsun, yine ilgilenme mevzusu var.Sadece ayvaryuma (60x50x30 cm) izin verdi ancak akvarvumdaki balıkları kedi gibi sevemiyorsun tabii.
Papağana izin veriyormuBu dediğini yapıyorum zatan ancak kedisiz.
Kulakları çınlasın, benim hatun evcil hayvalara öcü gibi bakar. Evin hiçbir yerinde görmek istemez onları. Eeh, biz de evin reisi(!) olduğumuz için, sesimizi çıkarmıyoruz.
Sadece küçücük bir akvaryuma (60x50x30 cm) izin verdi ancak akvarvumdaki balıkları kedi gibi sevemiyorsun tabii.
Ohoo, hem de o kadar çok yavruluyorlar ki. Şaşarsın ădeta. Onları habire akavyumu olan arkadaşlara hediye etmek zorunda kaldım, çünkü benim akvaryum minnacık bir şey.Balıkların bebekleri oldu mu?
Kediye izin vermeyen papağana mı izin verecek?Papağana izin veriyormu
bizim evde hem kedi var hem papağan kedi papağını ( daha doğrusu papağan kediyi ) yemesin diye papağanı ayrı bir odada besliyoruz ve oraya kediyi sokmuyoruzKediye izin vermeyen papağana mı izin verecek?![]()
Büyük balıklar yavru balıkları yemeye çalışıyor mu?Ohoo, hem de o kadar çok yavruluyorlar ki. Şaşarsın ădeta. Onları habire akavyumu olan arkadaşlara hediye etmek zorunda kaldım, çünkü benim akvaryum minnacık bir şey.
Sorduğun soruya bak!Büyük balıklar yavru balıkları yemeye çalışıyor mu?
Balıklar 1 veya 2 gün aç kalınca aralarından birini yiyor mu?Sorduğun soruya bak!
Anında löp diye yemeye kalkıyorlar, bu nedenle yavruları birazcık büyüyene kadar ayrı bir yere koymak gerek. Dediğim gibi bendeki akvaryum fazla büyük olmadığı için, yavruları kavanoza koyup tanıdıklara vermeye çalışıyorum.
Zor bir uğraş, çünkü bazen hangi balığın yavrulamak üzere olduğunu farketmiyorsunuz. Bir bakmışsınız akvaryum yavru kaynıyor. Diğerleri boş durur mu?
Balıkların da diğer canlılardan bir farkları yok. Onlar da aç kalınca yamyamlaşabiliyorlar ancak bana rast gelmedi, çünkü ben onları iyi besliyorum. Akvaryum almaya niyetin varsa, eşit büyüklükte olmalarına dikkat et. Bu kurala riayet etmezsen, aç tok farketmez, büyükler küçüklerin soyunu fazla sürmeden tüketiyorlar.Balıklar 1 veya 2 gün aç kalınca aralarından birini yiyor mu?
7-8 kere oldu bende. Açlığa 1 gün dayanamıyorlar benimkiler.Balıkların da diğer canlılardan bir farkları yok. Onlar da aç kalınca yamyamlaşabiliyorlar ancak bana rast gelmedi, çünkü ben onları iyi besliyorum. Akvaryum almaya niyetin varsa, eşit büyüklükte olmalarına dikkat et. Bu kurala riayet etmezsen, aç tok farketmez, büyükler küçüklerin soyunu fazla sürmeden tüketiyorlar.
Yaratılış amacıma uygun bir hayat yaşayarak kendime ve çevreme faydalı bir insan olmak.Hayatınızın amacı ne? Hayatınızda neyi başarmak istiyorsunuz, hedefiniz ne? Ya da var mı?
O iguanalar olmasa ekosistem bozulurdu.gayet açık, Allah amaçsız bir şey yaratır mı? mesala amazon ormanlarındaki iguanayı neden yaratmıştır?
PandaO iguanalar olmasa ekosistem bozulurdu.
Arzu edenler linklerdeki bilimsel çalışmaları inceleyebilir
![]()
Dengeler Gezegeni
“Biz gözümüzü açtıkça, bakışımızı kainatın yüzüne çevirdikçe ilk gözümüze ilişen umumi ve mükemmel bir düzen, kuşatıcı ve hassas bir dengedir. Görüyoruz ki, her şey ince bir düzen, hassas bir denge ve ölçü içindedir. Biraz daha dikkat edince, sürekli yenilenen bir düzen ve denge sağlama fiili...antidogmatik.com
![]()
Kutsal Denge
Çekirge istilaları, tabiattaki en sıra dışı hadiselerden biri. Bazen milyonlarca çekirge biraraya gelip sürüler oluşturuyor ve sürü halinde binlerce kilometre yol alıyorlar. Bilinen sekiz bin çekirge türünden çok az bir kısmı sürü oluşturuyor. Bunlar da normalde yalnız yaşıyor ve diğer...antidogmatik.com
![]()
Gezegenimizin Temizlik Görevlileri
“… Kuddûs isminin en büyük cilvesinden gelen pisliklerden arındırma fiili ise kâinattaki bütün varlıkları temizliyor, güzelleştiriyor. İnsanın bulaşık eli karışmadığı sürece, hiçbir şeyde hakiki pislik ve çirkinlik görülmüyor.” (Kısmen Sadeleştirilmiş Lem’alar, 30. Lem’a) Meksika Körfezi’ndeki...antidogmatik.com
![]()
Bastığın Yerleri Toprak Diyerek Geçme, Tanı!
Bütün göklerde olanlar, bütün yerdekiler, bu ikisinin arasında ve toprağın altıda bulunanlar O'nundur. (Taha 6) Toprak altında hayatını devam ettiren canlılara ilişkin araştırması akademik dergi Nature’da yayımlanan Manchester Üniversitesi’nden Prof. Richard Bardgett şöyle söylüyor...antidogmatik.com
![]()
Herşey Herşeye Bağlı
Canlıların genlerini değiştirerek ekosistemlere müdahale etmek hiç de mantıklı değil. Yeryüzü sisteminin okyanuslar, atmosfer, canlılar gibi ögeleri arasında karmaşık bağlar var. Masum gibi görünen bir müdahalenin zincirleme sonuçları olabilir, tek türün genleri binlerce canlıyı etkileyebilir...antidogmatik.com
![]()
Yeryüzü Eczahanesi
Aspirinin kökeni söğüt ağacının kabuğu, kanser tedavisinde kullanılan Taxol’ün (etken maddesi paclitaxelin) kaynağı porsuk ağacı. Antibiyotiklerden kolesterol düşürücülere kadar birçok ilacın kaynağı doğa. Kullandığımız ilaçların birçoğunun temelinde bitkilerden elde edilen kimyasal bileşikler...antidogmatik.com
Aynı şey panda için de geçerli
Pandanın ne görevi varAynı şey panda için de geçerli
boşver dikkate alma.Pandanın ne görevi var
Yazmıştık:Pandanın ne görevi var
Yazmıştık: ne görevi var anlatYazmıştık:
Aynı şey panda için de geçerli
Emreder tarzda üslubunuz terbiye sınırları dışında.Yazmıştık: ne görevi var anlat
Pandaların sayısı çok az dolayısıyla denge bozulmaz ayrıca emreder Üsküp ta yazıyorum çünkü aynı şeyi biraç kez daha sordum aynı şey panda içinde geçerli diyince cevap vermiş olmuyorsunEmreder tarzda üslubunuz terbiye sınırları dışında.
İguanaların görevlerinden bazılarını anlattık, aynısı panda için de geçerli.
Yazdıklarım gayet açık, anlayıp anlamamak sizin probleminiz.