Hiç bir dine inanmamakla beraber dinlerin dayandırılmak istenildiği dogmaların çözümleri açıklanmamış birer düşünsel bilmece olduklarını düşünüyorum.
Hayat bir bilmece gibi gelmiyor mu sana?
Hiç bir dine inanmamakla beraber dinlerin dayandırılmak istenildiği dogmaların çözümleri açıklanmamış birer düşünsel bilmece olduklarını düşünüyorum.
O zaman genel kurulda oylamaya sunalım.Ankete kararsızım seçeneği eklenmesi gereksiz. Kararsızsa bir din seçmemiş demektir ve dinsizdir.
Kararsız kişi oy kullanmasın.Bu kararsızları da anlayamadım bir türlü neden birine karar vermiyorlar? Hepsi cepte mi dursun hesabı?
O zaman genel kurulda oylamaya sunalım.
Konu dışı cevap vereyim. Herhangi bir konuda kararsız kalmak bence verilebilecek en kötü karardır. Konunun ne olduğu önemsiz.Çok basit hepsinde kafama yatmayan bir şeyler var ve araştırmam gerekiyorAma öyle heh Kur'an'da şu yazıyor tamam dinden çıktım değil etraflı bir araştırma.
Konu dışı cevap vereyim. Herhangi bir konuda kararsız kalmak bence verilebilecek en kötü karardır. Konunun ne olduğu önemsiz.
O zaman genel kurulda oylamaya sunalım.
Gelecekten NET TARİH VEREREK verilen haberlerin TAMAMININ doğru çıkması sizce mucize midir yoksa insan gücü buna yeter mi?Dine inanmam için gerçekten mucize olması lazım.
Gelecekten NET TARİH VEREREK verilen haberlerin TAMAMININ doğru çıkması sizce mucize midir yoksa insan gücü buna yeter mi?
İnsan gücü buna yeterse dünyada neden başka örneği yok?
Dikkat ediniz daha önceden verilen Simpsons, Baba Vanga gibi örnekler NET TARİH VERME ve SÖYLENİLENLERİN TAMAMININ doğru çıkması gibi kriterleri aşamadı.
Hala düşünüyor diyebiliriz.Kararsız kişi oy kullanmasın.Bu kararsızları da anlayamadım bir türlü neden birine karar vermiyorlar? Hepsi cepte mi dursun hesabı?
Söylendiği tarihte henüz gerçekleşmemiş şeylerle ilgili arzu ederseniz linki inceleyebilirsinizMucizedir. Millet olan şeyleri Kur'an'a dayandırmayı çok güzel beceriyor. Madem Kur'an'da yazıyor hadi gösterin dediğimde afallıyorlar. İnsanın gücü Kur'an apaçık yazıldığına göre yeter bence. Sonuçta apaçık yazıldığı söylenmesine rağmen bakıyorum ki kimse anlamıyor. Ben net tarih verilsin istemiyorum. Sadece şunu istiyorum. Desinler ki Kur'an'da şu yazıyor gelecekte bir gün olacak bu. Ama bunu gerçekleşmeden ve yeni teknolojik gelişmelerde tahmini bulunmayan şeylerde söylemesi gerekiyor. Mesela karanlık enerji ya da karanlık maddenin ne olduğu gibi.
Söylendiği tarihte henüz gerçekleşmemiş şeylerle ilgili arzu ederseniz linki inceleyebilirsiniz
![]()
İslam Alimlerinin Kuran'a Bakarak Gelecekten Haber Vermeleri Mucizesi
1-Taberî, Şûrâ sûresi’nin başındaki hurûf-u mukattaayla alâkalı İbn Abbas’tan bir rivayet aktarır. İbn Abbas’a bu âyetin tefsiri sorulduğunda o önce cevap vermek istemez. Sual birkaç defa tekerrür edince o, bugünkü Bağdat’ın krokisini çizip anlatıyormuş gibi şu tür izahta bulunur: “Etrafında iki...antidogmatik.com
Sicim teorisi/ether/esir maddesiyle ilgili de arzu ederseniz Kuran ayetleriyle çeşitli açıklamalar yapabilirim.
Ayrıca @Kuran Mucizeler adlı kullanıcının açtığı konuları da inceleyebilirsiniz
Mesela karanlık enerji ya da karanlık maddenin ne olduğu gibi.
Ğavsul Azam!Kuran'da var bu! Bakara suuuresi mübarek 17. aaayeti keriiiimesinde allahü züllü celal buyurur ki:
"Allah onların nurlarını giderdi ve onları karanlıklar içinde bıraktı, artık görmezler." Bu aaayeti keriiimeye göre bilim karanlık enerji ve karanlık maddeyi hiç bir zaman çözemeyecektir. Al işte mucizenin kralı! Nursuz bilim ilahi hikmeti göremez diyor!
Hadi bakalım bilim karanlık madde ve karanlık enerjiyi çözdü, nooldu hani Burcuva efendi diyeceğiniz zaman gelsin de haksız çıkayım! Gelmeyecek! Çözülmeyecek ve Kuran muuuucize olarak kalacak! Hodri meydan!
Lan ben muslim olacakmışım ki... Ne saftirik muslim keklerdim haaa!!!![]()
Şeyhin kralı olur malı her türlü götürürdüm!
Şeyyyhüşşş şüyuuuuh, kutuuubül aaazaaam, Burcuva efendi hazretleri kuttise sirruuuuh!![]()
![]()
Ah ahhh sen de onun nasıl bir tür olduğunu anlayabilseydin, bunları bana yazdırmazdın. Bu malum kitapta mucizenin z´si yoktur, ama bazı insanlar inançlarına dayanak arıyorlar ve bunu yapmaya çalışarak inançlanı pekiştiriyorlar. Öyle dindarlar var ki, sözde kutsal kitaplardaki neredeyse her kelimenin(!) olağanüstü olduğunu zannediyor. Ancak nedense tüm bu yazıtların insanların elinden çıktığını mucizesini(!) görmezden gelirler. Durum bundan ibaret.Ah ahh seninle anlaşabilsek bir ne de güzel olur. Mesele şu an bana kitapta yazan bir şeyi söylemen ama bu şey öngörülemeyen bir şey olacak ve gelecekte gerçekleşecek. Mesele bu. Ama bunu gerçekleşmeden söylemen gerekiyor önemli noktası bu olayın. Öngöremediğimiz bir şey olmalı bu. Ki gerçekleştiğinde evet lan doğruymuş diyebilelim. Anlatabildim mi?
Kuran'da var bu! Bakara suuuresi mübarek 17. aaayeti keriiiimesinde allahü züllü celal buyurur ki:
"Allah onların nurlarını giderdi ve onları karanlıklar içinde bıraktı, artık görmezler." Bu aaayeti keriiimeye göre bilim karanlık enerji ve karanlık maddeyi hiç bir zaman çözemeyecektir. Al işte mucizenin kralı! Nursuz bilim ilahi hikmeti göremez diyor!
Hadi bakalım bilim karanlık madde ve karanlık enerjiyi çözdü, nooldu hani Burcuva efendi diyeceğiniz zaman gelsin de haksız çıkayım! Gelmeyecek! Çözülmeyecek ve Kuran muuuucize olarak kalacak! Hodri meydan!
Lan ben muslim olacakmışım ki... Ne saftirik muslim keklerdim haaa!!!![]()
Şeyhin kralı olur malı her türlü götürürdüm!
Şeyyyhüşşş şüyuuuuh, kutuuubül aaazaaam, Burcuva efendi hazretleri kuttise sirruuuuh!![]()
![]()
Ah ahhh sen de onun nasıl bir tür olduğunu anlayabilseydin, bunları bana yazdırmazdın. Bu malum kitapta mucizenin z´si yoktur, ama bazı insanlar inançlarına dayanak arıyorlar ve bunu yapmaya çalışarak inançlanı pekiştiriyorlar. Öyle dindarlar var ki, sözde kutsal kitaplardaki neredeyse her kelimenin(!) olağanüstü olduğunu zannediyor. Ancak nedense tüm bu yazıtların insanların elinden çıktığını mucizesini(!) görmezden gelirler. Durum bundan ibaret.
Sen de ayrı bir cins türündensin galiba.Yav anladım da zevkine tartışıyorum![]()