Ben full okulda öğrendim kursları vs. denedim ancak pek bir artısı olmadı.İngilizce bilen varsa nasıl öğrendiğini söyleyebilir mi?
Hayır hatta gerek bile yok, ben kursa gittiğimde pek bir şey öğrendiğimi söyleyemem.İlla ki herhangi bir kursa mı gitmek lazım yada yurt dışına mı çıkmak lazım?
Aynen 10 kere aynı kelimeyi görünce artık ne lan bu diyerek bakıyorum ve aklımda kalıyor. Oturup aynı kelimeyi 50 kere tekrar edip ezberlemeye çalışmak çok sıkıcı. Orada burada o kelimeye rast gelip öğrenmek daha keyifli.Youtube videoları izleyerek öğrenebilirsin.
Temelini biraz oturttuktan sonra ingilizce sitelerde takılıp daha fazla şey öğrenebilirsin. İlk başta Google Translate'den yardım almaya ihtiyaç duyabilirsin. Çevirinin doğru olup olmadığını kontrol etmen gerek.
Ben internette takıla takıla neredeyse ilkokul seviyesinde olan ingilizcemi B1 yani orta seviye yapmıştım. Hiç de oturup ezberlediğimi hatırlamıyorum, Google Translate'den çevire çevire öğrenmişim haberim yok.![]()
Bunları yaptıktan İngilizceyi anlamaya başlarsın.Bu yüzden ilk aşama "Dinlemek ve Görmek" ve böylelikle İngilizce iletişim dilinin nasıl işlediğini öğrenmek, imgelerle sesleri bütünleştirmek.
Bunun için hiç alt yazı olmadan İngilizce film / dizi izle.
Sonraki aşama yazılarla sesleri bütünleştirmek, dilin yazısını öğrenmek.
Bunun için İngilizce alt yazılı İngilizce film / dizi izle.
Bende ekliyeyim; İngilizce bilmelerine rağmen doğru düzgün hiç bir tavsiye vermeyenleri veya veremeyenleri dinleme. Bu tür aptallar seni yavaşlatır.İngilizce bilmediğini belirtenlerden tavsiye almamakla başlayabilirsin.![]()
Yoksa ingilizce öğretmeninle denersinöncelikle kelimeleri umursama önce konuşmayı öğren ingilizce bilen bi tanıdığın varsa bunu yapabilirsin
Bunu uygulamak için bir site önereyim;Bu yüzden ilk aşama "Dinlemek ve Görmek" ve böylelikle İngilizce iletişim dilinin nasıl işlediğini öğrenmek, imgelerle sesleri bütünleştirmek.
Bunun için hiç alt yazı olmadan İngilizce film / dizi izle.