İslam-Evrim ilişkisini tartışmak bana mantıksız geliyor. Sonuçta Makro evrimin savunduğu şey şu: Tüm canlılar milyonlarca/milyarlarca yıl önce, sudan tek bir canlıdan meydana geldi. Evrim'e göre ilk kuş, ilk at, ilk eşek gibi bir kavram yok. Hepsinin atası ortaktı. Ve yine Adem'in ilk insan olması evrime terstir. Evrim'e göre Adem diye bir insan olsa bile, Adem, türünün ilk örneği değildir, Adem'in de bir anne babası vardır. Evrim bunu söyler. Geleneksel İslam mantalitesi ise; Adem ilk insandır. Babası ve Annesi yoktur. Evrime delalet eden ayetler olsa bile şöyle bir durum var: Biz insanoğlu, zamanda milyonlarca yıl geriye gidip ilk canlının tam olarak ne olduğunu, nerede ve nasıl çoğaldığını, daha doğrusu ilk canlı diye bir şey var mı yok mu bunu bile tam olarak bilemeyiz. Elimizdeki en güçlü koz gen benzerliği. Ötesi yok. Belki ileride zaman makinesi keşfedilirse belki o zaman geçmişte olaylar nasıl gelişmiş inceleyebiliriz. Henüz kanıtlanmamış olan insanın evrimini şimdilik konuşmak için çok erken diyorum ben.