Koca bir yalan söylüyorsun. Mürşit denilen sahtekar olduğu zaman saparsın.İnsan mürşit olmadan doğru yolu bulamaz. Onun için tarikat olmadan sıratı müstakimden saparsın.
Hadis ve mezhep??Sadece Kur'an. Gerisi insanların uydurmasıdır.
Uydurma. Mezhepler kendi aralarında çelişkilidir.Hadis ve mezhep??
İslam dininin biricik kaynağı olan Kuran'ı terkeden Müslümanlar, dini Yalnız Allah'a özgüleyeceklerine, onu, tanrı + peygamber + sahabe + tabiin + mezhep müçtehitleri + mezhepte müçtehitler + eski alimler + ve daha sonra gelen alimciklerden ve şeyhlerden oluşan bir anonim şirketin ortaya koyduğu bir insan din haline dönüştürdüler. Bak (7:29; 16:52; 39:2; 40:14; 98:5)İnsan mürşit olmadan doğru yolu bulamaz. Onun için tarikat olmadan sıratı müstakimden saparsın.
Bediüzamanı alim olarak kabul ediyor musunuz?İnsan mürşit olmadan doğru yolu bulamaz. Onun için tarikat olmadan sıratı müstakimden saparsın.
Yukarda meseleyi tarihsel gelişimi içinde izah ettim. Ama Allah Peygamberine Kuran ve hikmet verdiğini söylerken hikmeti yine kitabın içindeki bir şeyle açıklayıp Kuranda gereksiz kelime kullanımı varmış durumuna düştünüz. Aynı durum Allah ve Rasulüne itaat ayetleri için de geçerli. Sizin iddianızı doğru kabul edersek hem hikmet hem de Rasul kelimeleri gereksiz kullanılmış durumuna düşer. Ya da sizin iddianız doğru değil ve Hadis varİslam dininin biricik kaynağı olan Kuran'ı terkeden Müslümanlar, dini Yalnız Allah'a özgüleyeceklerine, onu, tanrı + peygamber + sahabe + tabiin + mezhep müçtehitleri + mezhepte müçtehitler + eski alimler + ve daha sonra gelen alimciklerden ve şeyhlerden oluşan bir anonim şirketin ortaya koyduğu bir insan din haline dönüştürdüler. Bak (7:29; 16:52; 39:2; 40:14; 98:5)
Sen hadis çöplüğünü kabul et. Sen ayetlere karşı körsün. Kur'an kendisine "hakim/bilge-furkan/yasalar kitabı" demektedir. Bunlar Kur'an'dan ayrı şey mi ? Allah, Kur'an'da Muhammed'e "hikmet" verdiğini söylemektedir. Bu hikmet nedir? "Yukarda meseleyi tarihsel gelişimi içinde izah ettim" Ne zaman bunları izah ettin?Yukarda meseleyi tarihsel gelişimi içinde izah ettim. Ama Allah Peygamberine Kuran ve hikmet verdiğini söylerken hikmeti yine kitabın içindeki bir şeyle açıklayıp Kuranda gereksiz kelime kullanımı varmış durumuna düştünüz. Aynı durum Allah ve Rasulüne itaat ayetleri için de geçerli. Sizin iddianızı doğru kabul edersek hem hikmet hem de Rasul kelimeleri gereksiz kullanılmış durumuna düşer. Ya da sizin iddianız doğru değil ve Hadis var
6:114- Allah’tan başka yasa koyucu mu arayayım? O ki size kitabı detaylı olarak indirmiştir..Yukarda meseleyi tarihsel gelişimi içinde izah ettim. Ama Allah Peygamberine Kuran ve hikmet verdiğini söylerken hikmeti yine kitabın içindeki bir şeyle açıklayıp Kuranda gereksiz kelime kullanımı varmış durumuna düştünüz. Aynı durum Allah ve Rasulüne itaat ayetleri için de geçerli. Sizin iddianızı doğru kabul edersek hem hikmet hem de Rasul kelimeleri gereksiz kullanılmış durumuna düşer. Ya da sizin iddianız doğru değil ve Hadis var
Hadis zaten Kuran’ın içinde var olup vahiyle Peygamberin gördüğü şeylerdir. Kendisi 19 meselesini göremiyor diye örnek veriyorum 19 meselesinin Kuran’da olmadığını biri iddia etse elbette ki yanılıyor olurdu. Siz de yanılıyorsunuz, sizin görememeniz Kuran’da olmadığı anlamına gelmez. Bilgelikten kasıt Kuran’sa neden kitap ve bilgelik deniliyor? Sadece kitap denilmesi yeterdi. Demek ki kitaptan farklı bir şey kastediliyor6:114- Allah’tan başka yasa koyucu mu arayayım? O ki size kitabı detaylı olarak indirmiştir..
6:19 ayeti lütfen oku! Hadis vahiy değildir. Sadece Kur'an vahiydir. Bilgelik, Kur'an içindeki bilge ayetleridir. Kur'an'dan başka bir şey değildir. Yoksa Kur'an ile çelişir. Senin uydurma sünnetini uygulasak "Mürtedi öldürün" hadisi mevcuttur. Bunu peygamber der mi ? Bu adam güzel ahlaklı olur mu?Hadis zaten Kuran’ın içinde var olup vahiyle Peygamberin gördüğü şeylerdir. Kendisi 19 meselesini göremiyor diye örnek veriyorum 19 meselesinin Kuran’da olmadığını biri iddia etse elbette ki yanılıyor olurdu. Siz de yanılıyorsunuz, sizin görememeniz Kuran’da olmadığı anlamına gelmez. Bilgelikten kasıt Kuran’sa neden kitap ve bilgelik deniliyor? Sadece kitap denilmesi yeterdi. Demek ki kitaptan farklı bir şey kastediliyor
Tabi der ve güzel ahlak ile çelişmez. İslam devletinde mürted anayasayı tanımayan asidir. Hemen her devlette anayasa asilik eden isyancı öldürülür. Bunda güzel ahlaka ters bir durum yok.6:19 ayeti lütfen oku! Hadis vahiy değildir. Sadece Kur'an vahiydir. Bilgelik, Kur'an içindeki bilge ayetleridir. Kur'an'dan başka bir şey değildir. Yoksa Kur'an ile çelişir. Senin uydurma sünnetini uygulasak "Mürtedi öldürün" hadisi mevcuttur. Bunu peygamber der mi ? Bu adam güzel ahlaklı olur mu?
Tahrim 3 dediğini bir Kur'an ayetidir. Yani bir Kur'an vahyolundu. Bir de ayete baktığın zaman "Peygamber'in hadisini yaymayın" demektedir. Bak Kur'an bu ayette Peygamber'in hadisini yaymayın diyor ve sana bir cevap veriyor. Bana Kur'an'dan bir tez getiriyorsun ve kendi hadis kitaplarını eleştirdiğini görmüyor musun ? Ben Kur'an ayetlerine dayanarak Muhammed'in bir sünneti olmadığını söylüyorum ve tek görevinin tebliğ olduğunu söylüyorum.Tabi der ve güzel ahlak ile çelişmez. İslam devletinde mürted anayasayı tanımayan asidir. Hemen her devlette anayasa asilik eden isyancı öldürülür. Bunda güzel ahlaka ters bir durum yok.
"Ey bizim Rabbimiz, bir de onlara içlerinden öyle bir peygamber gönder ki, onlara senin âyetlerini tilavet eylesin, kendilerine kitabı ve hikmeti öğretsin..." Bakara 129
"Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik. O size âyetlerimizi okuyor, sizi temizliyor, size kitabı ve hikmeti öğretiyor. Size bilmediğiniz şeyleri öğretiyor" Bakara 151
Ayetler çok açık. Peygambere hikmeti de öğretmesi görev olarak veriliyor. Hikmet, bilgelik, sünnet, hadis adının ne olduğunun önemi yok. Kaynağı Kuran olan ama kitaptan farklı bir şey var; çünkü kitap ve Hikmet demiş. Yoksa sadece kitabı demesi yeterdi.
Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir hadis söylemişti. Eşi bunu yayınca, ALLAH onu bundan haberdar kıldı. Ona durumun bir kısmını bildirmiş, bir kısmından ise vazgeçmişti. Peygamber konuyu eşine açınca eşi, "Bunu sana kim haber verdi?" diye sordu. "Herşeyi Bilen ve herşeyden Haberdar olan bana bildirdi," diye cevapladı. (Tahrim 3)
Eğer Kuran haricinde vahiy yoksa Allah Peygambere bunu nasıl bildirdi? Çünkü Kuran’da açık ayet olarak bu bildirim geçmiyor, demek ki Kuran ayetleri haricinde vahiy var
Hadis demek söz demektir. Gizlice bir söz söyleyince yani bir sır verince ve Peygamber eşi bu gizliliği ihlal edince Allah bunu Peygamberine bildirdiğini söylüyor ayette. Allah vahiyle değilse nasıl bildirmiş? Burdan Peygamberin hiçbir hadisini yaymayın anlamı çıkmaz ama Kurandan başka vahiy anlamı çıkar.Tahrim 3 dediğini bir Kur'an ayetidir. Yani bir Kur'an vahyolundu. Bir de ayete baktığın zaman "Peygamber'in hadisini yaymayın" demektedir. Bak Kur'an bu ayette Peygamber'in hadisini yaymayın diyor ve sana bir cevap veriyor. Bana Kur'an'dan bir tez getiriyorsun ve kendi hadis kitaplarını eleştirdiğini görmüyor musun ? Ben Kur'an ayetlerine dayanarak Muhammed'in bir sünneti olmadığını söylüyorum ve tek görevinin tebliğ olduğunu söylüyorum.
6:19-Sor: "Kimin tanıklığı büyüktür?" De ki: "Benimle sizin aranızda ALLAH tanıktır. Sizi ve ulaştığı herkesi uyarmak için bana bu Kuran verildi. ALLAH'tan başka tanrı olduğuna mı tanıklık ediyorsunuz?" "Ben böyle tanıklık etmem" de ve ardından şunu da söyle: "O bir tek tanrı, ben sizin ortak koştuğunuz şeyden uzağım."
Ayette "Kur'an ve sünnet" verildi demiyor ? Acaba niye demiyor ?
Allah vahiyle bildirdi o yüzden Kur'an ayeti. Sonuçta peygamber yine Kur'an vahiy alıyor. 6:19 ayette geçen "bana bu Kur'an verildi" sözünü hiç umursamıyorsun? Din gününde Peygamber'in tek şefaati şu olacak: "Elçi de "Rabbim, halkım Kuran'ı terketti" der" Sizin bu yaptıklarınızdan belli oluyor ki Kur'an'ı terk ettiniz.Hadis demek söz demektir. Gizlice bir söz söyleyince yani bir sır verince ve Peygamber eşi bu gizliliği ihlal edince Allah bunu Peygamberine bildirdiğini söylüyor ayette. Allah vahiyle değilse nasıl bildirmiş? Burdan Peygamberin hiçbir hadisini yaymayın anlamı çıkmaz ama Kurandan başka vahiy anlamı çıkar.
Ayrıca her yerde kitap ve hikmet denmesine gerek yok ki, bir defa bile söylenmiş olsa delil olarak yeter
Ben Kuran’ı terk etmiyorum, siz Kuranla birlikte verilen bilgeliği inkar ediyorsunuzSizin bu yaptıklarınızdan belli oluyor ki Kur'an'ı terk ettiniz.