Cana can pasajı emir niteliğinde değil, Tevrat'ta böyle yazmıştık şeklindedir. Öyle olmasa bile hangisi hangisinin hükmünü yürürlükten kaldırıyor bilinmez. Cana can ama ancak hüre hür köleye köle dişiye dişi olursa şartıyla oluyor yani.
Kadın kadını öldürdüyse sorun yok zaten. Köle köleyi öldürdüyse de sorun yok. Sorun hür adam kadın ve köle öldürdüğünde ortaya çıkıyor.
Allah laf anlatma özürlü mü, daha önce öyle demiştik ama artık bundan sonra kim kimi öldürürse öldürsün kısas yapacaksınız diyemeyecek kadar dili dönmüyor mu?
Saçma sapan uydurma masallar beni hiç ilgilendirmez. Ben açar bakarım ne yazıyor Kuran'da? Şu yazıyor. Biter. Ben yazanı bilirim. O zaman filan kabile şöyle dedi, olmaz öyle, doğrusu şu şekildedir yazacak. Yazmıyorsa hiç boşa masal anlatmanın yararı yok.
Ben de hemen bir masal uydururum. Habise oğullarından Şamate adlı bir adam demişti ki "yok ya anan güzel mi?" Bunun üzerine ayet nazil oldu. Artık hangi ayete sayarsan!
Hüre hür köleye köle dişiye dişi yazıyor mu? Yazıyor. Buna göre hür adam köle ve kadın öldürse kısas yapılmaz demek mi? Evet aynen öyle demek. Mevzu bitti.
Ha yani pasajın önü arkası bu uydurma masalmış öyle mi? Heeey zeka, heeey zeka! Siz bu Kuran'ı yeniden yazın, bu masalları ekleyin oldu olacak! Allahınız demans olmuş, unutmuş yazmayı!
O kadar demans olmuş ki bir insanı kasten öldüren insana kısas yapılır diye net açık yazamamış! Milyarlarca yıl yaşında olunca tabii normal. Hür köle dişi saçmalamış. Bunu deyiverse de hür köle dişi saçmalamasa ne bilmem ne kabilesinin lafı olur ne bilmem kim kabilesinin lafı!