- Düşünce
- Ateist
Bu kadar kafa patlatırsanız, bir çocuk masalından da böyle derin (!) anlamlar çıkarabilirsiniz.
Neden bu gibi sorularıma müslümanlar hariç herkes cevap veriyor bende bunu anlamış değilim. Benim bu gibi sorularımın muhatabı zaten sizler değilsiniz üstadım.Bu kadar kafa patlatırsanız, bir çocuk masalından da böyle derin (!) anlamlar çıkarabilirsiniz.
Peki bizi neden bu kitaptan sorumlu tutuyor? Ne zaman kendi mantığım ile ayeti anlamaya çalışsam hatalı olan ben oluyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.Çünkü 1400 yıl öncesi mekke ve çevresini uyarmak için onların kültür ve anlam bilimlerine göre indi.
Yok öyle bir şey.Ay gerçekten karpuz gibi yarılıp ikiye ayrıldı diyorlar yahu! Olacak iş olsa da olmaz ama neyse yine de hadi desek!
Hocam çok yazdım. Ayette geçen gerçek anlamı وَكَذٰلِكَ اَنْزَلْنَاهُ اٰيَاتٍ بَيِّنَاتٍۙ وَاَنَّ اللّٰهَ يَهْد۪ي مَنْ يُر۪يدُ (açık, açık açık) ayetlerKuran, bir yerde kendine “apaçık Kuran” diyor.
Bahsedilen ayetler Kur'anın "müteşabih" olan kısmı yani gayb / metafizikSonra da asıl manasını yalnızca Allah’ın bildiği ayetlerin olduğunu söylüyor...
Ek olarak açıklık, nesne ve özne arasındaki bağın sağlamlığındadır.
“Açık Kuran” diyorum. Açık ayetler değil. Sadece “açık ayetler” dese problem yok.Hocam çok yazdım. Ayette geçen gerçek anlamı وَكَذٰلِكَ اَنْزَلْنَاهُ اٰيَاتٍ بَيِّنَاتٍۙ وَاَنَّ اللّٰهَ يَهْد۪ي مَنْ يُر۪يدُ (açık, açık açık) ayetler
“Apaçık Kuran” ve “kapalı kısımları bulunan Kuran” ifadeleri açıkça çelişiyor.Bahsedilen ayetler Kur'anın "müteşabih" olan kısmı yani gayb / metafizik
Ben de bunu diyorum işte. Ben “açık Kuran” ifadesini gördüm mü? Ben artık onun muhatabı mıyım? Evet.![]()
Kur'anı anlamadaki en temel sorunlar.
1- 1400 yıl öncesinin Kur'an algısı ile günümüzün Kur'an algısı çok farklıdır. 1400 yıl önce Kur'an iki kapak arasındaki bir kitap değildi ortada bugünkü gibi bir kitap yoktu. Dolayısı ile ilk muhatapların Kur'an ayetlerini anlama gibi bir sorunu yoktu. 2- 1400 yıl önce kitap olmayan Kur'an...antidogmatik.com