@Lafimur kardeşim. Belli ki daha yaşın küçük. Bu konuları düşünmekle hem iyi yapıyorsun hem kötü.
Ben bazen foruma girmeyeyim diyorum, ama sırf senin gibi genç arkadaşlar için giriyorum. Benim kafam saat gibi tıkır tıkır aklımda bir ufak tereddüt dahi yok.
Yaşadığım yaşayamadığım şeylere hayıflanmak da yok. Çok iyi gelirim var ama umurumda da değil. Çok da mutluyum hayat bile s.kimde değil.
Görsen gerçekten etten kemikten normal bir insanım. Ultra sağlıklıyım da diyemem ama iyi durumdayım
Hayatta tek bir sevindiğim şey var mutlu olmak.
Onun da neden olduğunu anlatayım sana.
Senin belli ki bu yaşların çok zor geçti geçiyor ve daha önünde kısmetse uzun bir hayat var. Ama hastalıklar vs yaşandıkça seni mutsuz ediyor. Benim gördüğüm ise seni rahatsız eden şey bunun ilahi ve buna müdahele edebilecek bir güçten geldiği inancından dolayı adil olmayışı.”istese göndermezdi ama neden acı çektiriyor” dedikçe daha da mutsuz olacaksın kardeşim.
Ama bir gün anlarsan ki öyle biri yok, bir gün anlarsan ki insan hatalı üretim bozuk bir plak gibi sakat yarım eksik ne dersen de... O gün mutlu olduğunu hissediyorsun.
Bu salak hikayeler anlamsız masallar.
1-Masalları daha çok sevmeni korumanı ve gerçek olarak kabul etmeni istiyor.
2-Seni çok mühim çok önemli çok seçilmiş biri gibi olduğunu düşündürüyor.
3-Bir önceki maddenin aksine sana bokmuşsun gibi davranıyor.
Kardeşim, bu çelişkiler arasında mutlu olmak imkansız.
Örnek: Şirk vs gibi büyük günahlar vs sunuyor. Allahı muhammedi sev diyor.(1.madde)
Sen cennete gideceksin orda hurilere threesome yapacaksın diyor. (2.madde)
Ertesi gün camiye gidince ayakkabını çalıyorlar. Haberlerde annesi çocuğunu denize atıyor. Eve geliyorsun babandan dayak yiyorsun, sünnet olmazsan taşak geçiyorlar. vs vs. Veya hasta oluyorsun alay eder gibi imtihan diyorlar.
Yani aslında tüm mutsuzluğunun sebebi seni sürekli manipule edip kendin istediğin gibi davranmana engel olması.
Sen hiç sen olamıyorsun bir cihad neferi bir mümin vs ne dersen onu oluyorsun, bireysel alanını daraltıyor.
Bu sadece islam için geçerli değil bütün hayat böyle. Düzen böyle
Herkes bir köşebaşını kapmış. Oltayı atıp sadece 1 balık tutmak istesen “Şu aya kadar balık tutamazsın” diyen biri var. Her yeri tutmuşlar kıpırdatmıyorlar. İslam da öyle dünya da.
Ama ne zaman ki aklınla alay edilmesine engel olursun, manipule edilmekten kurtulursun, o zaman hiçbir şey seni mutsuz edemez.Bu manipulasyonun en büyük iki aracı din ve siyasettir.
Birinde sana “Falanca dinden olanla savaş, cennete gideceksin” derler
Diğerinde “Falanca ırktan olanla savaş, şehit olacaksın”
Bu ikisine siktiri çek sonra hayat boyu mutlu yaşa. Hastalık vs vız gelir ondan sonra. Bilirsin ki insan hatalı bir evrim üretimi. İnsandan bi bok olmaz zaten dersin geçersin.
Manipule olmadan yaşadığın 1 saat, manipule edilerek yaşadığın 100 yıldan daha mutlu eder seni.
Bilerek uzun yazdım, senin okuyacağını biliyorum. Herkes salça olmasın diye kısa tutmadım. Hayatından gelip geçen bir yorum gibi olmasın diye uzun yazdım.
Önemsediğimi ve şurada değişik insanlarla çeşitli sohbetlere girme nedenimin senin gibi arada kalmış insanlar olduğunu bil isterim
En kısa zamanda sağlığının yerine gelir umarım. Bu konuda da bana dm at istersen bi masaya yatıralım nasıl bir problem var belki destek olabilirim.