Gerekli açıklamaları yaptık.Bu kesin zaten buna inkar etmezler herhalde bence kılıf arayın.İnkar ederek zamanınız boşa gitmesin.
Gerekli açıklamayı yaptığını görmedim ama buna gerekli bir açıklama bile bulman ya olayı kabullendiğini yada kılıf bulduğunu gösterir örneğin şeriat gibi.Gerekli açıklamaları yaptık.
Gerekli açıklamayı yaptığını görmedim ama buna gerekli bir açıklama bile bulman ya olayı kabullendiğini yada kılıf bulduğunu gösterir örneğin şeriat gibi.
Yazılanı bile okuyan maalesef azken, link verince tıklayan sayısı daha da azalıyor. Bu yüzden genelde link vermeden direk yazmayı tercih ediyorum.Bu kuralların uygulanması için devletin şeriatla yönetilmesi gerekir ve bu kuralları ancak devlet uygulayabilir. Anayasayı tanımadığını ilan eden kişiye mürted denir ve her anayasa sahibi devlet asi isyankarı cezalandırır. Çoğu devletin yaptığı gibi İslam devletinde bunun cezası ölümdür.![]()
Özürlü doğanlar Kuran ile çelişiyor mu?
Tin suresi 4. ayet: Biz insanı ahsen-i takvim üzere (en güzel surette, boylu boslu, sureti güzel, organların yeri ve sayısı en iyi kullanmaya müsait tarzda, kâinatın bütün özelliklerini içine alacak şekilde) yarattık. İyi de bedenen veya aklen özürlü doğan insanlar ne oluyor o zaman?antidogmatik.com
Burdan takip edersen konuyu belki anlarsın.
Merak eden, doğru yolu bulmak isteyenler olursa diye biz bırakalım.Yazılanı bile okuyan maalesef azken, link verince tıklayan sayısı daha da azalıyor. Bu yüzden genelde link vermeden direk yazmayı tercih ediyorum.Bu kuralların uygulanması için devletin şeriatla yönetilmesi gerekir ve bu kuralları ancak devlet uygulayabilir. Anayasayı tanımadığını ilan eden kişiye mürted denir ve her anayasa sahibi devlet asi isyankarı cezalandırır. Çoğu devletin yaptığı gibi İslam devletinde bunun cezası ölümdür.
HaklısınızMerak eden, doğru yolu bulmak isteyenler olursa diye biz bırakalım.
Bizde biliyoruz devletin yapıp kişilerin yapmayacağını bizim kişiler yapar diye bir iddamızmı var. Senin sorunun anayasayı insanlık dışı olarak görmeyip, anayasayı ihlal eden öldürülür demen.Yazılanı bile okuyan maalesef azken, link verince tıklayan sayısı daha da azalıyor. Bu yüzden genelde link vermeden direk yazmayı tercih ediyorum.Bu kuralların uygulanması için devletin şeriatla yönetilmesi gerekir ve bu kuralları ancak devlet uygulayabilir. Anayasayı tanımadığını ilan eden kişiye mürted denir ve her anayasa sahibi devlet asi isyankarı cezalandırır. Çoğu devletin yaptığı gibi İslam devletinde bunun cezası ölümdür.
Nerde demiş tanrı öyle bir şey?Soralım arkadaşlara tek suçu sorguladıktan sonra fikrini değiştirerek islam dinini terk etmek olan 18 yaşındaki bir çocuk için bir tanrı öldürülmesi gerekir dermi? Herkes elini vicdanına koyup cevap versin böyle bir tanrı olabilirmi ? @virac @NoTThingLosE @Burcuva @Yuşa @Mete Turan @GökTanrıcılık18
Pekala bak şöyle bir soru sordum bu konuda açıklamanı beğendiğin arkadaşına.Nerde demiş tanrı öyle bir şey?
Buraya kadar doğru. Dinden dönen bir insan, din ile yönetilen bir ülkede ise o ülkenin yasalarına uymaya devam eder. Mesela biz Türkiye'de olup Türk olmasak Türkiye'nin yasalarına göre yargılanırız. Burda da durum aynı. Gayrimüslim olup şeriat ile yönetilen bir İslam ülkesinde yaşıyorsan bu yasalar senin içinde geçerlidir. Ve ileri gidip toplumun düzenini bozarsan, ortalığa fitne yayarsan o zaman öldürülmen caizdir. Buna idam deriz.-Anayasayı tanımadığını ilan etmek devlete savaş açmaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığına göre dinden çıkan, dini terk eden öldürülmez; Diyanet'in aktardığı bilgilere göre dinden döndüğü halde öldürülmeyenler de vardır. Yine; dini terk etmenin dünyevi değil, uhrevi bir cezası olduğunu vurgulamakta ve bunun cezasının Allah'a ait olduğu vurgulanmaktadır.Soralım arkadaşlara tek suçu sorguladıktan sonra fikrini değiştirerek islam dinini terk etmek olan 18 yaşındaki bir çocuk için bir tanrı öldürülmesi gerekir dermi? Herkes elini vicdanına koyup cevap versin böyle bir tanrı olabilirmi ? @virac @NoTThingLosE @Burcuva @Yuşa @Mete Turan @GökTanrıcılık18
Fitne falan yok sadece din tercihini değiştiriyor. Açıklamanı beğendiğin kankan senin gibi düşünmüyor ama açıklamayı okumadan mı begendin. Bu söylediklerin burda dursun. Yarın cevap verir kendisi. Fitne falan yaymadan sadece islam dininden vazgeçtiği için öldürülürmü öldürülmezmi görürürüz.Buraya kadar doğru. Dinden dönen bir insan, din ile yönetilen bir ülkede ise o ülkenin yasalarına uymaya devam eder. Mesela biz Türkiye'de olup Türk olmasak Türkiye'nin yasalarına göre yargılanırız. Burda da durum aynı. Gayrimüslim olup şeriat ile yönetilen bir İslam ülkesinde yaşıyorsan bu yasalar senin içinde geçerlidir. Ve ileri gidip toplumun düzenini bozarsan, ortalığa fitne yayarsan o zaman öldürülmen caizdir. Buna idam deriz.
Sen dinden dönsen ben Müslüman değilim artık ateistim, deistim v.s dersen:
Dinde zorlama yoktur. Doğru eğriden açıkça ayrılmıştır. Artık kim sahte tanrıları reddeder de Allah’a inanırsa kopmayan sağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah her şeyi işitir ve bilir. (Bakara,256)
Biz sadece seni tekrar tekrar dine davet eder bir mümin olarak yaşaman konusunda sana yarım etmeye çalışırız. Kimse dinden çıktın diye öldürmez. İslam'da ve Kuran'da da olması gereken böyledir.
Laik bir ülkede diyaneti kim tınlar dostum biz şeriat uygulanan ülkelerden bahsediyoruz. Diyanet sence laik bir ülkede gerçeği söyleyebilir mi?Diyanet İşleri Başkanlığına göre dinden çıkan, dini terk eden öldürülmez; Diyanet'in aktardığı bilgilere göre dinden döndüğü halde öldürülmeyenler de vardır. Yine; dini terk etmenin dünyevi değil, uhrevi bir cezası olduğunu vurgulamakta ve bunun cezasının Allah'a ait olduğu vurgulanmaktadır.
Olayı çok yanlış anlamışsın. Bence sen geri dur biz tartışırken bizi izle. Daha da saptırma konuyu.Ama ben onun mantığını sana açıklayayım. Dinden dönmek anayasaya aykırıdır anayasayı çiğnersin. Anayasa kurandır kuranı gönderen allahsa dinden dönersen allaha ve gönderdiği anayasaya yani kurana savaş açmış olursun peki allaha karşı savaş açmanın cezası ne maide33 te yazıyor git oku.![]()
Tamam nasıl istersen öyle olsun.Olayı çok yanlış anlamışsın. Bence sen geri dur biz tartışırken bizi izle. Daha da saptırma konuyu.