@bilgelikyolunda ben artık Deisttim ve onu da söyleyeyim

İlk sayfada yazılanları okudum ve daha devamını okumadım o yüzden sonradan ne dediğinizi bilmem ama Müslüman olmayanların cehenneme gideceğine dair ayetler var.
"Şüphesiz, iman edenler; yahudilerden, hıristiyanlardan ve Sâbiîler’den de Allah’a ve âhiret gününe inanıp sâlih amel işleyenler için rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler."
Bakara Suresi 62. Ayet
Ee yani bu ayetten demek istediği İslam gelmeden önce "Hak din"e inanan Hristiyanlar cennete gidecek, ondan önce Yahudiler...
Ama şu an İslam'a göre bu dinler bozulduğundan ve "hak din" İslam olduğundan iyi bir şekilde yaşayan Müslümanlar dışında kimse cennete gitmeyecek. İyi bir kafir olsa bile
Dediklerimi doğrulayanlar:
“Kim imanı [iman edilecek şeyleri] inkâr ederse onun ameli boşa gitmiştir. O, ahirette de ziyana uğrayanlardandır.” (el-Mâide, 5)
“[Ey Resûlüm, o münafıklara] de ki: [Sadakalarınızı] İster gönüllü verin ister gönülsüz, sizden (sadaka) asla kabul olunmayacaktır. Çünkü siz yoldan çıkan bir topluluk oldunuz. Onların [güya iyilik olsun diye yaptıkları] harcamalarının kabul edilmesini engelleyen, onların Allah ve Resûlünü inkâr etmeleri, namaza ancak üşenerek gelmeleri ve istemeyerek harcamalarından başka bir şey değildir.” (et-Tevbe, 53-54)