- Düşünce
- Sünni
Evet, beni kendiniz gibi görmeye devam ediyorsunuz.Evet, boş zamanlarım da kafa kesip o kafalardan kule yapıyorum. Xd
Evet, beni kendiniz gibi görmeye devam ediyorsunuz.Evet, boş zamanlarım da kafa kesip o kafalardan kule yapıyorum. Xd
Hadi okuduğunuzu anlamıyorsunuz, kendi yazdıklarınızın ne anlama geldiğini de mi algılayamıyorsunuz?Sana sayı veren oldu
Ben de kitlesel çıkışın doğruluk ve yanlışlık ölçütü olamayacağını ve anlamsız olduğunu göstermişim:Belagat mucize olsaydı muhammed öldükten sonra araplar kitlesel olarak dinden çıkmazdı çöp yani![]()
Siz de yazdıklarımızın temelsiz uydurma olduğunu iddia etmişsiniz ve ad hominem (insan karalama) safsatası yapmışsınız:Birileri bilimsel gerçekleri inkar edince bilimsel gerçekler çöp olmuyor.
Demek ki gerçeklikler kabul veya inkar edenlerin sayısına göre değerlendirilemez.
Biz de yazdıklarımıza temelsiz uydurma diyerek içine düştüğünüz çelişkiyi göstermişiz:Bunlar sizin temelsiz uydurmalarınız cahillik yolunda.![]()
Şimdi de dönüp "Sayı veren oldu mu?" diye kıvırıp geri kalan yazdıklarınızda ad hominem (insan karalama) safsatası yapıyorsunuz.Bir şeyin gerçek olup olmadığı kabul eden sayısına göre değerlendirilirse çoğunluk teist olduğu için ateizmin yalan olduğu ortaya çıkar.
Ateizm yalan mıdır?
Ad hominem (insan karalama) safsatası yapacağınıza buyurun cevap veriniz.![]()
Yazışmaları alıntılayayım da hakkaniyetli forum okuyucuları görsün:En son baktığımda o tarihlerde o yerde büyük bir yangın olmadığını söylemişlerdi. Siz de darbenin büyük bir yangın olduğunu söyleyip kıvırmaya çalışmıştınız.
Pardon düzeltiyorum darbeyi karabasana benzetmişsiniz. Darbeyi karabasan olarak anlamayanlara da diyecek bir sözüm yok diyip geçiştirmişsiniz.![]()
Simsiyah oldu ve yandı demesine rağmen şehre gelen ateşin darbeciler olduğunu sen uydurdun.
Darbe belası tam da böyle bir şeydir, insanların/şehirlerin/ülkelerin üzerine bir karabasan gibi çöker, hayatları karartır, gelecek hayallerini yakar kül eder
O zaman neye dayanarak mecaz dediğini açıklaman gerekir.
Yazdıklarımı okuyanlar neden mecaz olduğunu görür.
Her şeye rağmen görmeyenlere yapacak bir şey yok
Benzeyen ne burada? Darbe belası. Var mı metinde darbe marbe? Yok.
فإذا أذن الله في زوال مُلكهم
Allah onların mülklerinin sonunun gelmesine izin verdiğinde
Yukarıdaki ifadeler size ait. Arapçada mülk devlet/hükümet/iktidar gibi anlamlara da gelir.
Darbenin bununla alakasız olduğunu iddia ediyorsanız size diyecek sözüm yok![]()
Benzetilen ne burada? Karabasan. Var mı metinde karabasan marabasan? Yok.
Darbeyi karabasana benzetiyorum zaten.
Metinde de sizin ifadenizle özetle Allah'ın ateş göndermesinden, şehrin yanıp simsiyah olmasından bahsediyor. Ben de bu ifadelerle bağlantılı olarak darbelerin insanların/şehirlerin/ülkelerin üzerine bir karabasan gibi çöktüğünden, hayatları kararttığından, gelecek hayallerini yakıp kül ettiğinden bahsediyorum.![]()
Ayrıca metinde cebbarların bir araya gelmesinden bahsediyor. Darbeciler cebbardır. Çünkü cebren yönetime el koyarlar.
Sonuç olarak metinde darbeden bahsedilmediği iddianız temelsiz bir uydurma.
Doğruluktan yanlışlıktan bahsetmiyoruz mucizeden bahsediyoruz cahillik yolunda.Ben de kitlesel çıkışın doğruluk ve yanlışlık ölçütü olamayacağını ve anlamsız olduğunu göstermişim:
Alemi nasıl bilirsin,Okuduklarınızın ve yazdıklarınızın geldiği anlamları bilmeyen bir cahil misiniz yoksa bile bile yalan söyleyerek insanların yazışmaları takip etmeyeceğini düşünerek üste çıkmaya mı çalışıyorsunuz?
Muho'ya özel kız ayarlayıp bir de nikah kıydığına göre olabiliyiormuş demek.Sizce kainatı yaratan güç abes işlerle meşgul olan bir ahmak olabilir mi?
Mucize iddianın doğruluğuna delil olması için Allah tarafından yaratılan olağanüstü durumdur zaten.Doğruluktan yanlışlıktan bahsetmiyoruz mucizeden bahsediyoruz
Hüküm vermemişim, soru sormuşum.Alemi nasıl bilirsin,
Kendin gibi.![]()
Yazdıklarınızın ahmaklığın kelime anlamıyla alakası yok.Muho'ya özel kız ayarlayıp bir de nikah kıydığına göre olabiliyiormuş demek.
Ahmak olup olmaması sana kalmış ama abes işlerle uğraştığı gün gibi ortada.Yazdıklarınızın ahmaklığın kelime anlamıyla alakası yok.
Zorunuza gitti galiba.Sizi en yakın sözlüğe, alakasız şeyler yazmamanız için en yakın mantık kitabına, üslubunuzun terbiye sınırları dışında olduğunu görebilmeniz için de en yakın adab-ı muaşeret kitabına havale ediyorum.
Bu ülkede en geç lise seviyesinde mantık ve adab-ı muaşeret derslerinin zorunlu olmasını, bu dersleri geçemeyenlere diploma verilmemesini hep savunmuşumdur.
Kendinizi Tanrı’dan üst bir konuma koyup abeslik ölçüsünü kendi uydurduğunuz ölçüsüz ölçülerinize göre değerlendirmenizin neden olduğu mantık katliamını algılayabilmeniz için sizi en yakın mantık kitabına havale ediyorum.Ahmak olup olmaması sana kalmış ama abes işlerle uğraştığı gün gibi ortada.
Hayır tabii ki.Zorunuza gitti galiba.![]()
İftiracının El Kitabı Madde 3 ve 4 uygulanıyor:Yani şimdi Ahzab adı verilmiş bölüme baktığımızda, manzaranın görünümü açıkça şu:
Her sıkıştığınızda ahlak tanrısal olmalı buna ahlaksız diyemezsiniz, abeslik ölçüsünü siz belirleymezsiniz gibi şeyler söyleyecekseniz tartışmaya gerek yok zaten.Kendinizi Tanrı’dan üst bir konuma koyup abeslik ölçüsünü kendi uydurduğunuz ölçüsüz ölçülerinize göre değerlendirmenizin neden olduğu mantık katliamını algılayabilmeniz için sizi en yakın mantık kitabına havale ediyorum.
Değildir bence, sonuçta bir zararı yok. Düz dünyacıların kötü olduğunu düşünmüyorum. Zaten bir şey mutlak gerçekse onu reddedemezsin.1-"Sadece" gerçeği bile bile reddeden insan iyi bir insan değildir.
İşkembeden uydurduğunuz kendi öznel yorumlarınızı başkalarının da evrensel ölçüler kabul etmesi gerektiğini zannediyorsanız tartışmaya gerek yok zaten.Her sıkıştığınızda ahlak tanrısal olmalı buna ahlaksız diyemezsiniz, abeslik ölçüsünü siz belirleymezsiniz gibi şeyler söyleyecekseniz tartışmaya gerek yok zaten.![]()
Yazmıştık:Değildir bence, sonuçta bir zararı yok.
Hakikati bile bile inkar etmek, en basitinden, gelen o kadar peygamber ve takipçilerine yalancı demektir.
Kainatın her bir zerresi Allah'ın sonsuz isim ve sıfatlarını yansıtırken kainatın amaç ve anlamlarını inkar etmek kainatın zerrelerinin yansıttığı sonsuz isim ve sıfatlar sayısınca kainatın zerrelerine hakaret ve bunu bildiren peygamberler ve takipçilerine bu sonsuz anlamlar adedince yalan isnadında bulunmaktır.
Her bir yalan isnadının karşılığı bir an cehennem bile olsa, karşımıza sonsuz yalan isnadının karşılığı olarak sonsuz an cehennem cezası çıkar.
Zulmün ve suçun büyüklüğü ile ceza gayet orantılı.
İyi insanlar erdemli olduğu için reddedemez, kötü insanlar sırf canları öyle istediği için reddedebilir, bunu engelleyecek bir şey yok.Zaten bir şey mutlak gerçekse onu reddedemezsin.
Düz dünyacıların kötü olduğunu düşünmüyorum.
Biz de çok yazıyoruz ama anlamak istemeyen anlamıyor, peygamberin Allah ile konuştuğunu görene kadar o insana yalancı demekte hiçbir sorun yoktur, ayın da yuvarlak olduğuna dair birçok delil var ama o adam yine de inanmamakra haklı görene kadar. Kainatın zerrelerine hakaret etmek sorun değildir çünkü zerreler şuursuzdur, duvara küfür etmek gibi bir şeydir yani.Yazmıştık:
Siz tek delilin o şeyi gözle görmek olduğunu mu düşünüyorsunuz?Biz de çok yazıyoruz ama anlamak istemeyen anlamıyor, peygamberin Allah ile konuştuğunu görene kadar o insana yalancı demekte hiçbir sorun yoktur, ayın da yuvarlak olduğuna dair birçok delil var ama o adam yine de inanmamakra haklı görene kadar. Kainatın zerrelerine hakaret etmek sorun değildir çünkü zerreler şuursuzdur, duvara küfür etmek gibi bir şeydir yani.
Görmek, hissetmek, dokunmak, tatmak, kişisel deneyimler ( bu yanıltıcı olabilir) vs. Akıl yürütmeye delil demiyorum. Onlar kişisel çıkarımlardır en fazla.Siz tek delilin o şeyi gözle görmek olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Var mıdır? Bilmem.Gözle görülmeyen şeyin delili yok mudur?