Allah dilediğini doğru yola iletir dilediğini saptırır ve kalp mühürleme ayetlerini çarpıtmış diye biliyorum.Turan Dursun öldürüldüğünden dolayı aşırı popüler oldu ama bence onun kitapları da iyi.
Allah dilediğini doğru yola iletir dilediğini saptırır ve kalp mühürleme ayetlerini çarpıtmış diye biliyorum.Turan Dursun öldürüldüğünden dolayı aşırı popüler oldu ama bence onun kitapları da iyi.
Bilmem...Allah dilediğini doğru yola iletir dilediğini saptırır ve kalp mühürleme ayetlerini çarpıtmış diye biliyorum.
Evet Turan Dursun öldürülünce popüler olduğu konusunda katılıyorum.Ama İlhan Arsel kitapları bence Turan Dursun'dan biraz daha iyidir. Keşke Turan Dursun,Uğur Mumcu,Necip Haplemitoğlu gibi aydınlarımız suikaste gitmese veya öldürülmeseydi çok iyi olurdu.Turan Dursun öldürüldüğünden dolayı aşırı popüler oldu ama bence onun kitapları da iyi.
Keşke Turan Dursun,Uğur Mumcu,Necip Haplemitoğlu gibi aydınlarımız yaşıyor olsa çok iyi olurdu.Ve bu aydınlarımızı özlemle anıyorum.Evet Turan Dursun öldürülünce popüler olduğu konusunda katılıyorum.Ama İlhan Arsel kitapları bence Turan Dursun'dan biraz daha iyidir. Keşke Turan Dursun,Uğur Mumcu,Necip Haplemitoğlu gibi aydınlarımız suikaste gitmese veya öldürülmeseydi çok iyi olurdu.
Zaten tanrının varlığı bilimsel olarak şöyle kanıtlanmıştır: Error
Fiziğin en temel kaidesi fail muktedirdir. Ve bir fiil varsa fail olmak zorundadır. Bunları unutmuyoruz ilk kaidemiz failin muktedir olması fiilin yapanın fiili yapacak güce sahip olmasıdır. Şimdi baktığın zaman atomlarda ne ilim ne şuur ne de irade var. Baktığında kainat sanatlı bir eser ve sanatlı bir eser sanatkarı da icap eder bu yüzden bu atomlar bu sanatlı eseri oluşturamayacağı için bir sanatkar lazımdır. Bunlar atomalar olamaz arkada bir fail olması lazım.
Not: "Ya bak biz sana o kadar demiştik" diyenler olursa...
Bu senin uydurman. Sen pastayı sevmeye devam ediyorsun. Beğenenleri kandırmışsın. Ama beni kandıramazsın. Yazıya öyle( 5. sınıf retorikli )başlamışsın. Böyle yalanla bitirmişsin.Zaten tanrının varlığı bilimsel olarak şöyle kanıtlanmıştır:
Fiziğin en temel kaidesi fail muktedirdir. Ve bir fiil varsa fail olmak zorundadır. Bunları unutmuyoruz ilk kaidemiz failin muktedir olması fiilin yapanın fiili yapacak güce sahip olmasıdır. Şimdi baktığın zaman atomlarda ne ilim ne şuur ne de irade var. Baktığında kainat sanatlı bir eser ve sanatlı bir eser sanatkarı da icap eder bu yüzden bu atomlar bu sanatlı eseri oluşturamayacağı için bir sanatkar lazımdır. Bunlar atomalar olamaz arkada bir fail olması lazım.
Not: "Ya bak biz sana o kadar demiştik" diyenler olursa...
Türkiye`de genelde yeni yeni dinden çıkınca deist olursun, amaaan tanrı vardır dersin çok da irdelemezsin geçersin. Ama ilerde agnostik, ateist falan olursun. Yani benim Türkiye`de ki gözlemlerim bu şekilde. Keşke ben de deist olsam!Sünni bir Müslümandım ama artık Deisttim
Yeni dinden çıktığı için normal.Bu senin uydurman. Sen pastayı sevmeye devam ediyorsun. Beğenenleri kandırmışsın. Ama beni kandıramazsın. Yazıya öyle( 5. sınıf retorikli )başlamışsın. Böyle yalanla bitirmişsin.
Çocuğum: Fail gerçekte olsa yakalanmasa bile olduğu kesindir. Burada fail mail yok. Varsa zaten fail meçhul bile olsa herkes salt failin varlığında mutabık olurdu. Mutabık olanlar sanrılı beyinlerden başkası değildir. O da binbir çeşit fail iddiası barındırıyor. Buda zaten başlı başına zibilyon çelişki, paradoksdur.
Hülasa; zırva tevil kaldırmaz.
Her fiili yapan bir kişi vardır. Bu kuraldır. Aynı zamanda da evrenin tesadüf yaratılması imkansızdır. Evren tesadüf yaratıldığına göre neden daha değişmiyor? Yani aslında burada dünyadan bahsedelim. Dünya ilk oluştuğunda büyük bir meteor yağmuru oldu ve meteorlar içindeki sular sayesinde yeryüzü su ile kaplandı. Neden daha bu olmuyor? Tesadüf ise illâ ki olmaktadır.Bu senin uydurman. Sen pastayı sevmeye devam ediyorsun. Beğenenleri kandırmışsın. Ama beni kandıramazsın. Yazıya öyle( 5. sınıf retorikli )başlamışsın. Böyle yalanla bitirmişsin.
Çocuğum: Fail gerçekte olsa yakalanmasa bile olduğu kesindir. Burada fail mail yok. Varsa zaten fail meçhul bile olsa herkes salt failin varlığında mutabık olurdu. Mutabık olanlar sanrılı beyinlerden başkası değildir. O da binbir çeşit fail iddiası barındırıyor. Buda zaten başlı başına zibilyon çelişki, paradoksdur.
Hülasa; zırva tevil kaldırmaz.
Görünenden başka bir fail neden arayalım ki? Evren bunca kütle yığınıyla doluyken, tasarım bildiklerimizde hata varken.Her fiili yapan bir kişi vardır.
Evren zaten bir delildir. Evrende Tanrının varlığını bulabilirsin. Örümceklerin bile ekosisteme katkısı varsa asla tesadüf olamaz. Zaten üste yazmıştım.Görünenden başka bir fail neden arayalım ki?
Bu nasıl mantık? Ekosisteme hayvanların zarar verdiği zamanlar da oluyor.Örümceklerin bile ekosisteme katkısı varsa asla tesadüf olamaz.
Beklemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Evren aşırı büyük zaten. Dünyamız okyanusta atom yani.Ve evrenin bing bang başlangıçı olmadığı kanıtlanırsa ateizm felsefi akımını benimserim.
Ben yinede bekliyorum. Bakalım ileride bilim insanları evrenimizin gizemini yeni keşifler ile çözeceğini düşünüyorum.Beklemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Evren aşırı büyük zaten. Dünyamız okyanusta atom yani.