İlk dinlerden kurtulduğum zamanlar ateist değil deisttim ilk deist olduğum zamanlarda ise sadece dinlere inanmıyordum ancak akıllı tasarımcıya inanıyordum ( akıllı tasarımcı ve yaratıcı farklı şeyler ) ve bilime ilgi duymaya başlamıştım ünlü bilim insanlarının kitaplarını okur ve internetten ( taşıtların anca boş boş gezinirken ben ) araştırma yapardım sonra Kerem Cankoçak adlı bir bilim insanı gördüm şu videosu beni deizmi sorgulamaya teşvik etti
( yani bilimsel olarak akıllı tasarımcı mümkün değildir
ancak yaratan ve müdahale etmeyen tanrı modelinin yokluğuna kanıt yoktur ) buda ilk başta akıllı tasarımcıyı değil yaratıcı fikrini destekleyen deistlerden olmamı sonra agnostik olmamı sağladı ( elbette bunun gerçek olup olmadığını araştırdım ve videodaki kişi bir CERN çalışanı )
Daha sonra yaratıcı fikride saçma gelmeye başladı çünkü tarih boyunca insanlar bilemediği şeyleri tanrıya bağladılar şimşek tanrısı bereket tanrısı vb ancak bilim bunları çürütünce başka tanrılar doğdu ve yaratıcı deizmi fikrinde sadece evrenin başlangıcı var evrenin başlangıcı hakkında bilim insanlarının bilgisi var ( ancak eksik) bilmeyenler için kuantum fluctation yani bu durum şunun gibi oluyor tanrı vardı şimşek bile onundu bilim geldi evrenin başlangıcına kadar kaçtı
( Ayrıca deist değil ateist olmamı sağlayan bazı kitaplar (bazı)
_Tanrı yanılgısı
_Şimdiye kadar anlatılmış en güzel hikaye neden burdayız
_ hiç yoktan bir evren
_cern ve büyük patlama
_evrenin evrimi
_maddenin evrimi
ancak yaratan ve müdahale etmeyen tanrı modelinin yokluğuna kanıt yoktur ) buda ilk başta akıllı tasarımcıyı değil yaratıcı fikrini destekleyen deistlerden olmamı sonra agnostik olmamı sağladı ( elbette bunun gerçek olup olmadığını araştırdım ve videodaki kişi bir CERN çalışanı )
Daha sonra yaratıcı fikride saçma gelmeye başladı çünkü tarih boyunca insanlar bilemediği şeyleri tanrıya bağladılar şimşek tanrısı bereket tanrısı vb ancak bilim bunları çürütünce başka tanrılar doğdu ve yaratıcı deizmi fikrinde sadece evrenin başlangıcı var evrenin başlangıcı hakkında bilim insanlarının bilgisi var ( ancak eksik) bilmeyenler için kuantum fluctation yani bu durum şunun gibi oluyor tanrı vardı şimşek bile onundu bilim geldi evrenin başlangıcına kadar kaçtı
( Ayrıca deist değil ateist olmamı sağlayan bazı kitaplar (bazı)
_Tanrı yanılgısı
_Şimdiye kadar anlatılmış en güzel hikaye neden burdayız
_ hiç yoktan bir evren
_cern ve büyük patlama
_evrenin evrimi
_maddenin evrimi