Oha len onu diyene ben de şeyim. İman hakikatlarını çok güzel anlatmış Allah razı olsun. Mehdi demek ne alaka? Onun Allah vergisi bir aklı var kullanmış Allah'ın izniyle. Bu bilgi cemaatlerden çok kişisel bilgidir.Said Nursî, onlara göre, Mehdi'dir. Bu bilgiyi herkesle paylaşmazlar.
Öyle bir şey de olamaz. Ayet ile sabit.gerektiğini eğer söylersem Allah'ın kıyamet tarihini değiştirebileceğini söylemişti. ( bilgelikyolunda tam senlik)
Herkes benim şeyhim en iyi kafasında olduğu için böyle manyakça şeyler ortaya çıkıyor. Mahmutçular da şeyhlerinin çok büyük alim olduğunu iddia ediyorlardı.Oha len onu diyene ben de şeyim. İman hakikatlarını çok güzel anlatmış Allah razı olsun. Mehdi demek ne alaka? Oda insan bende insanım Allah vergisi bir aklı var kullanmış Allah'ın izniyle. Bu bilgi cemaatlerden çok kişisel bilgidir.
Biliyorum.Öyle bir şey de olamaz. Ayet ile sabit.
Alim farklı bir şey. Mahalle imamı da o köyün Alimi olarak geçebilir. Alimlerimiz zaten var Allah vergisi, Allah'ın izniyle bizlere yardımcı olmuşlar olmaya da devam ediyorlar Allah'ın izniyle. Burada konu bir insanın sevgisini ölçü ile bilmek. Ben kalplerini tabii ki de bilemem ama mehdidir Said Nursi, kıyameti ben biliyorum falan dememiştir. Ayet ile sabit sonuç olarak ehli sünnet alimi böyle bir şey yapmaz yaptıysa büyük hatadır. @bilgelikyolunda yorumunu merak ettim reis. Kıyamet ile ilgili bilgi geçtiğini sanmıyorum öyle bir hata yapmış olabilir mi?Herkes benim şeyhim en iyi kafasında olduğu için böyle manyakça şeyler ortaya çıkıyor. Mahmutçular da şeyhlerinin çok büyük alim olduğunu iddia ediyorlardı.
Ben açıp okumadım, sadece bana böyle bir şeyin olduğunu bir abi söyledi.Alim farklı bir şey. Mahalle imamı da o köyün Alimi olarak geçebilir. Alimlerimiz zaten var Allah vergisi, Allah'ın izniyle bizlere yardımcı olmuşlar olmaya da devam ediyorlar Allah'ın izniyle. Burada konu bir insanın sevgisini ölçü ile bilmek. Ben kalplerini tabii ki de bilemem ama mehdidir Said Nursi, kıyameti ben biliyorum falan dememiştir. Ayet ile sabit sonuç olarak ehli sünnet alimi böyle bir şey yapmaz yaptıysa büyük hatadır. @bilgelikyolunda yorumunu merak ettim reis. Kıyamet ile ilgili bilgi geçtiğini sanmıyorum öyle bir hata yapmış olabilir mi?
Aynı yerde Bediüzzaman’ın: “Bu imalar gerçi birer tevafuk olduğundan delil olmaz ve kuvvetli değil, fakat bana birden ihtar edilmesi bana kanaat verdi. Hem kıyamet vaktini kat’î tarzda kimse bilmez; fakat, böyle imalar ile bir nevi kanaat, bir galib-i ihtimal gelebilir.” (Kastamonu, s.28) ifadesini görmezlikten gelen kimsenin durumu, sırf başkalarını aldatmak için körlük numarasını yapan şımarık ve sahtekâr dilencinin durumuna benzer.Ben açıp okumadım, sadece bana böyle bir şeyin olduğunu bir abi söyledi.
Ulan aç oku! Tarih veriyor mu vermiyor mu görürsün!Alim farklı bir şey. Mahalle imamı da o köyün Alimi olarak geçebilir. Alimlerimiz zaten var Allah vergisi, Allah'ın izniyle bizlere yardımcı olmuşlar olmaya da devam ediyorlar Allah'ın izniyle. Burada konu bir insanın sevgisini ölçü ile bilmek. Ben kalplerini tabii ki de bilemem ama mehdidir Said Nursi, kıyameti ben biliyorum falan dememiştir. Ayet ile sabit sonuç olarak ehli sünnet alimi böyle bir şey yapmaz yaptıysa büyük hatadır. @bilgelikyolunda yorumunu merak ettim reis. Kıyamet ile ilgili bilgi geçtiğini sanmıyorum öyle bir hata yapmış olabilir mi?
Bediüzzaman'ın kıyamet vakti hakkındaki tahminlerinin, gayba müdahale olarak algılanması cihetinde gelen iddialar ve cevapları | Sorularla Risale
İtiraz edilen kısım: Ramazan-ı Şerif’te onuncu günün ikinci saatinde birden bu Hadîs-i Şerif hatırıma geldi. Belki, Risale-i Nur şâkirdlerinin tâifesi ne kadar devam edeceğini düşündüğüme binaen ihtar edildi. "Lâ tezâlü tāifetun min ümmetî" (şedde sayılır, tenvin sayılmaz) fıkrasının makam-ı...sorularlarisale.com
Aynı yerde Bediüzzaman’ın: “Bu imalar gerçi birer tevafuk olduğundan delil olmaz ve kuvvetli değil, fakat bana birden ihtar edilmesi bana kanaat verdi. Hem kıyamet vaktini kat’î tarzda kimse bilmez; fakat, böyle imalar ile bir nevi kanaat, bir galib-i ihtimal gelebilir.” (Kastamonu, s.28) ifadesini görmezlikten gelen kimsenin durumu, sırf başkalarını aldatmak için körlük numarasını yapan şımarık ve sahtekâr dilencinin durumuna benzer.
Gördüğün gibi tarih vermiyor. Çarptırmayın la konuları artık.
Aynı yerde Bediüzzaman’ın: “Bu imalar gerçi birer tevafuk olduğundan delil olmaz ve kuvvetli değil, fakat bana birden ihtar edilmesi bana kanaat verdi. Hem kıyamet vaktini kat’î tarzda kimse bilmez; fakat, böyle imalar ile bir nevi kanaat, bir galib-i ihtimal gelebilir.” (Kastamonu, s.28) ifadesini görmezlikten gelen kimsenin durumu, sırf başkalarını aldatmak için körlük numarasını yapan şımarık ve sahtekâr dilencinin durumuna benzer.Sonra senin attığın yer geliyor ve bunun birden aklına gelmesi kendinde kıyametin bu tarihte kopabileceğine dair kanaat oluşturduğunu söylüyor.
Aynı şeyi atıp durma!Aynı yerde Bediüzzaman’ın: “Bu imalar gerçi birer tevafuk olduğundan delil olmaz ve kuvvetli değil, fakat bana birden ihtar edilmesi bana kanaat verdi. Hem kıyamet vaktini kat’î tarzda kimse bilmez; fakat, böyle imalar ile bir nevi kanaat, bir galib-i ihtimal gelebilir.” (Kastamonu, s.28) ifadesini görmezlikten gelen kimsenin durumu, sırf başkalarını aldatmak için körlük numarasını yapan şımarık ve sahtekâr dilencinin durumuna benzer.
İhtimal diyor , kimse bilmez;(Allah'tan başkası)