- Düşünce
- Agnostik
Haklısın yanına börek, kısır falan iyi giderdi.Hadisi bilseydi (caner taslaman) o deve sidiğini tek masaya koymazdı.
Hem açıklamasını yaptı inşaAllah vesile olur.

Haklısın yanına börek, kısır falan iyi giderdi.Hadisi bilseydi (caner taslaman) o deve sidiğini tek masaya koymazdı.
Hem açıklamasını yaptı inşaAllah vesile olur.
Hadisi açıklamıştı o yayında. Kesit mi izlediniz bilmiyorum hakikati görünce yine kafanızda ki zehirleri saçıyorsunuz.Haklısın yanına börek, kısır falan iyi giderdi.![]()
Adam çıkmış belli şeylerle karıştırıp için demiş. Hadiste neylerle karıştıracağımız yazıyor mu peki?Hadisi açıklamıştı o yayında. Kesit mi izlediniz bilmiyorum hakikati görünce yine kafanızda ki zehirleri saçıyorsunuz.
Onuda açıklamıştı. inşaAllah vesile olur.Adam çıkmış belli şeylerle karıştırıp için demiş. Hadiste neylerle karıştıracağımız yazıyor mu peki?
Neyi açıkladı kardeşim neyi? Hadiste yazıyor mu bunu soruyorum. Bana ne İbni Sina'nın yaptığından ya da başkasının yaptığından? Hadiste başka şeylerle karıştırın yazıyor mu? Yazıyorsa hangi oranlarla karıştıracağımız yazıyor mu? Bunların cevabını ver.Onuda açıklamıştı. inşaAllah vesile olur.
“Medine havası beni hasta etti. Hz. Peygamber (a.s.m), ‘Git birkaç deve ve keçi-koyun sütünden (Hadisin ravilerinden Hammad: ‘sanırım; ve bir de idrarlarından) iç’ diye tavsiyede bulundu.” (bk. Ebu Davud, Taharet, 125)Adam çıkmış belli şeylerle karıştırıp için demiş. Hadiste neylerle karıştıracağımız yazıyor mu peki?
Oranlar? Nasıl karışacak bu sidikle süt? Yarıya yarıya mı, 1/3 mü, nasıl?“Medine havası beni hasta etti. Hz. Peygamber (a.s.m), ‘Git birkaç deve ve keçi-koyun sütünden (Hadisin ravilerinden Hammad: ‘sanırım; ve bir de idrarlarından) iç’ diye tavsiyede bulundu.” (bk. Ebu Davud, Taharet, 125)
Peygamberimiz deve idrarının içilmesini tavsiye etmiş midir? | Sorularla İslamiyet
Konuyu bir kaç boyutta değerlendireceğiz: Hadisin sıhhati: Diğer kütübü sitte kaynakları gibi Buharî ve Müslim de bu kıssayı bir kaç yerde zikretmiştir: (bk. Buharî, Vudu, 66; Tıp,5- 6; Diyat, 22; Müslim, Kasame, 9-11; Ahmed b. Hanbel III/107,163; Ebu Davud, Hudud,3; Tirmizi, Taharet, 55, Nesaî...sorularlaislamiyet.com
Kullanılan bir yönetim idi şifaya vesile Allah'ın izniyle. Bunu kullananlar biliyor veya bilenlerden duyanlar onu da araştırmak gerek. Hadis sahih, sütte geçmekte, oran yok diye inkar saçma oluyor. Her zamanın hastalığı farklı olabiliyor. Araştırmak gerek yani buradan fitneye kaymak yanlış olur.Oranlar? Nasıl karışacak bu sidikle süt? Yarıya yarıya mı, 1/3 mü, nasıl?
Al sana acıklı bir hikaye yazayım. Bakalım bu hadisin eksikliği nelere sebep olurumuş.Kullanılan bir yönetim idi şifaya vesile Allah'ın izniyle. Bunu kullananlar biliyor veya bilenlerden duyanlar onu da araştırmak gerek. Hadis sahih, sütte geçmekte, oran yok diye inkar saçma oluyor. Her zamanın hastalığı farklı olabiliyor. Araştırmak gerek yani buradan fitneye kaymak yanlış olur.
1. Bu şifa, o zaman ve belli develerin sidiği ile ilgilidir, Peygamberimize vahiy ile bildirilmiştir, bu şartlarda şifası muhakkaktır, ancak başka zamanlar ve başka develer için geçerli değildir. (bk. Buhârî Şerhi Aynî, Lübnan, 2001, 3/230 vd.; Hidaye, 1/102)Al sana acıklı bir hikaye yazayım. Bakalım bu hadisin eksikliği nelere sebep olurumuş.
Anadolunun köyünde yaşayan yaşlı Ahmet amcanın bir hastalığı vardır. Ahmet amcanın bu hastalığı ne olduysa geçmiyor. Ahmet amca dinine çok bağlı biri. Köyün imamı Ahmet amcaya bu hadisi söylüyor. Ahmet amca deve sidiğini nereden bulacak Anadolu'da? O da içiyor koyun sütü, keçi sütü. Ama yok hastalık bir türlü geçmiyor. Ahmet amca keramet devenin sidiğinde diyip çıkıyor yola. Yolda bir deve buluyor ve bekliyor devenin işemesini. Deve işiyor. Ahmet amca dayıyor bardağı devenin malafata. Bir bardak dolusu sidik. Ahmet amca hadisden hatırladığı kadarıyla yanında bir de süt olması lazım. Ama sütü ne kadar çok içtiyse de fayda sağlamadığı için bir kaç damla süt katıyor bir bardak sidiğin içine. Hadis'e göre yanlış yaptığı bir şey yok. Sonra Ahmet amca dikmesin mi kafaya bu sidiği. Al başına belayı. Bu hadisi Ahmet amcaya söyleyen imam 2 hafta sonra Ahmet amcanın cenaze namazını kıldırıyor. Ahmet amcanın ölüm sebebi deve sidiğinnden dolayı kaptığı hastalık. Hadi bakalım burada suçlu kim? Peygamber mi, Buhari mi, İmam mı, Ahmet amca mı?
Seninle tartışılmayacağını anladım. Yukarıda mis gibi hikaye yazdım. Gerçek dışı olan hiçbir şey yok ama suç okuma yazma bilmeyen Ahmet amca ve Peygamberin dediğine güvenen İmamda. Bir düşün şu yazdıklarını.İmam ve düşünmeyen amca. İmam biri bunu bilir Allah'ın izniyle. Boş sallamışsın yine. Zehir saçıyorsun hakikat görünce.
Seninle tartışılmayacağını anladım. Yukarıda mis gibi hikaye yazdım. Gerçek dışı olan hiçbir şey yok ama suç okuma yazma bilmeyen Ahmet amca ve Peygamberin dediğine güvenen İmamda. Bir düşün şu yazdıklarını.
İmam bunu bilmiyorsa hadisin hatasından değil.1. Bu şifa, o zaman ve belli develerin sidiği ile ilgilidir, Peygamberimize vahiy ile bildirilmiştir, bu şartlarda şifası muhakkaktır, ancak başka zamanlar ve başka develer için geçerli değildir. (bk. Buhârî Şerhi Aynî, Lübnan, 2001, 3/230 vd.; Hidaye, 1/102)
2. Peygamberimizin o zaman, tavsiye ettiği kişilerin hastalıklarının tedavisi için başka bir çare bulunmadığından, “yalnızca belli hastalıklar için” bunu tavsiye etmiştir; yani tavsiye zarurete dayalıdır. Zaruret bulununca pis ve haram olan şeylerin yeme, içme, sürünme vb. şekkinde kullanılması caiz olur.
3. Bugün, Müslüman uzman doktorlar tavsiye etmeden ve başka bir ilaç da var ise deve sidiğini içmek, caiz olmaz.
Hadiste tavsiye edilen deve idrarı ile deve sütünden oluşan bir karışımdır. Art niyetli çevrelerin iddia ettiği gibi sadece idrar tavsiye edilmemiştir. Ayrıca herkese değil belli bir hastalığı olanlara tavsiye edilmiştir.
Deve idrarı ile tedavi etme konusundaki hadis sahih midir, izahı nedir? | Sorularla İslamiyet
Başta Buhari ve Müslim olmak üzere bütün hadis kaynaklarında geçen söz konusu olayın özeti şöyledir: "Hz. Enes anlatıyor: Ukl veya Ureyne kabilesi halkından sekiz kişilik bir grup Medine’ye gelip Hz. Peygamber’e biat ederek Müslüman oldular.sorularlaislamiyet.com
Ben sadece sidik demedim. Bak Ahmet amca da karıştırmış içine bir kaç damla süt ama nafile.1. Bu şifa, o zaman ve belli develerin sidiği ile ilgilidir, Peygamberimize vahiy ile bildirilmiştir, bu şartlarda şifası muhakkaktır, ancak başka zamanlar ve başka develer için geçerli değildir. (bk. Buhârî Şerhi Aynî, Lübnan, 2001, 3/230 vd.; Hidaye, 1/102)
2. Peygamberimizin o zaman, tavsiye ettiği kişilerin hastalıklarının tedavisi için başka bir çare bulunmadığından, “yalnızca belli hastalıklar için” bunu tavsiye etmiştir; yani tavsiye zarurete dayalıdır. Zaruret bulununca pis ve haram olan şeylerin yeme, içme, sürünme vb. şekkinde kullanılması caiz olur.
3. Bugün, Müslüman uzman doktorlar tavsiye etmeden ve başka bir ilaç da var ise deve sidiğini içmek, caiz olmaz.
Hadiste tavsiye edilen deve idrarı ile deve sütünden oluşan bir karışımdır. Art niyetli çevrelerin iddia ettiği gibi sadece idrar tavsiye edilmemiştir. Ayrıca herkese değil belli bir hastalığı olanlara tavsiye edilmiştir.
Bende artık yazmıyorum metinler orada istersen oku inşaAllah vesile olur.Ben sadece sidik demedim. Bak Ahmet amca da karıştırmış içine bir kaç damla süt ama nafile.
Metinler hadisin yorumlaması. Ben direkt hadisten bahsediyorum. Ahmet amca hadiste yazmayan bir şey yaptı mı?Bende artık yazmıyorum metinler orada istersen oku inşaAllah vesile olur.
Hocam Hz. Muhammed'den önce ki insanlar, peygamber olmadan cinsel ilişkiyi bilmiyor muydu sanki. Bu ne saçma bir bahane Allah aşkına. Aklınızı peynir ekmekle mi doldurdunuz. Adamlar peygamberi mi dikizliyor.Bize örnek oluyor alo anlamak mı istemiyorsun anlamadım ki bilader. Kaç kere yazdık kaç kere Hz.Peygamberin hayatından başka kimi örnek alacağız anlamıyor musunuz? Kaç kere açıkladık be insaf be insaf.
Hadislerden bahsediyorum genel olarak, sahih olanlardan. Cinsel ilişki içinde haram helal ve adap bakımından uygun olanları vardır Hz.Peygamber bizim örnek almamız gereken tek kişidir. Peygamberi dikizliyor mu dedim?Hocam Hz. Muhammed'den önce ki insanlar, peygamber olmadan cinsel ilişkiyi bilmiyor muydu sanki. Bu ne saçma bir bahane Allah aşkına. Aklınızı peynir ekmekle mi doldurdunuz. Adamlar peygamberi mi dikizliyor.
Hadislerden bahsediyorum genel olarak sahih olanlardan. Cinsel ilişki içinde haram helal ve adap bakımından uygun olanları vardır Hz.Peygamber bizim örnek almamız gereken tek kişidir. Peygamberi dikizliyor mu dedim?Hocam Hz. Muhammed'den önce ki insanlar, peygamber olmadan cinsel ilişkiyi bilmiyor muydu sanki. Bu ne saçma bir bahane Allah aşkına. Aklınızı peynir ekmekle mi doldurdunuz. Adamlar peygamberi mi dikizliyor.