Öncelikle düzgün konuş. Hangi sorun varsa düzgün ve anlaşılır bir şekilde yazarak sor.
Kısaca cevap vermem gerekirse
1. Herkes islam fıtratı üzerine doğar.
2. Allah herkesi durumuna göre imtihan eder. Ayrıca eğer ben hindistan gibi bir yerde doğsam ve bana islam doğru bir şekilde tebliğ edilmemişse benim bir suçum yok. Islamda bunu söylüyor zaten
3. Evet, dünyada birçok din vardır ve birçok kimse dinlerin çokluğu yüzünden Allaha inanmiyordur. Lakin bu konuyu iyice anlamaya çalışırsak aslında bizim yanıldiğımızı anlarız.
Dinler hakkında konuşmak istersek dünyadaki en önemli dinler: Islam, Hristiyanlık, Buddizm ve Yahudiliktir.
1. Şimdi burada buddizm hakkında söz etmeme gerek yoktur diye düşünüyorum.
2. Yahudilik hakkında söylemek gerekirse Yahudiler Allaha ve Hazreti Musaya inanıyorlar. Onlar Hazreti Isanın ve Muhammed aleyhisselâmin Peygamber olduklarını kabul etmiyorlar.
3. Hazreti Isa Allahın Peygamberidir. Lakin Hazreti Isa vefat ettikten sonra hristiyanlık değiştirilmiştir. Bu dinin değıştirilmiş olduğunu gösteren birsürü delil vardır.
Şimdi burada akla takılan sorular şudur:
Allah neden ilk önce Yahudiliği sonra Hristiyanlığı ve daha sonra Islamı göndermiştir?
Neden Yahudiler Allaha Yahova, hristiyanlarda tanrı diye hitap etmektedir?
Böyle soruların cevabını şunlara tiklayarak okuyabilirsiniz:
İslam kelimesi bir çok anlamda kullanılmaktadır. Bununla beraber Peygamberimize (asm) gönderilen dinin özel adı da İslamdır. Bu bakımdan Peygamberimize (asm) gönderilen din ile Hz. İbrahim (as)'in dininin ismi farklıdır. Bu dinlerin isimleri farklı olsa da temel konularda aynıdır. Ancak...
www.google.com
Her şey bulunduğu ortamda en iyisidir. Fakat genel olarak, bütün eşya içerisinde en iyi ve en güzel olan bir şey vardır. Mesela: Kur'an-ı Kerim'de insanın ahsen-i takvimde yani, en güzel kıvamda yaratıldığı ifade edilmiştir. Buna göre, diğer mahlukat eksik mi yaratılmış oluyor. Hayır. Onlar da...
www.google.com
Hikmetini anlayamadığımız bazı şeyleri de Allah’a bırakmak, imanımızın kemalini ve dinimizdeki sadakatimizi gösterir. Allah’ın yeryüzünde yarattığı şeylerin hepsi bir değildir. Kimini sebeplere bağlar, kimini sebepsiz, vasıtasız yaratır. Mesela, insanların hepsi anne ve babadan gelirken, Hz...
www.google.com
https://www.google.com/amp/s/sorularlaislamiyet.com/allah-neden-onceki-dinleri-muhafaza-etmedi-de-islamiyeti-muhafaza-etti-ilk-din-yahudilik-idi-ve?amp
Yabancı bir köye vardığınızı düşünün. Köydeki tüm insanlara 500 gün evden çıkmak yasaklanmış. Siz buradaki saçmalıktan yola çıkarak bu köydeki padişahın varlığını inkar edebilirmisiniz?
Veya köydeki padişah neden böyle saçmalığa yol vermiş diye sorumu sorarsıniz?
İşte bu örnekteki gibi, sizin bazı anlamadığınız konularda Allahın yokluğuna delil olmaz, biz bu çelişkilerin hikmetini anlamaya çalışmalıyız.
Eğer bunların hikmetini anlamaya çalışmayıp, bu çelişkileri kendinizce ateizme delil sayarsak tabiki de kaybedenlerden olursunuz.
Bir sarayin 99 kapısı açıksa ve bir kapisi kapaliysa siz o saraydan geri dönermisiniz. Elbette hayir.
Zaten o 99 kapinin birinden içeri girince geri kalan 1 kapiyida sarayin içinden açmak mümkündür.
Allahin varliğini gösteren birsürü delil varken bunlari bir kenara burakip inanmiyorum demekte akıllıca bir davranış değildir.
Zaten Allahın varlığına iman ettikten, yani bu 99 kapının birinden girdikten sonra geri kalan 1 kapıyı açmakta problem değildir kardeşim.