Aynen bu güç, eşekle yanına adam da uçurdu, denizi de yardırdı, yeni doğmuş bebeği de konuşturdu.
Kainatı yaratacak gücün bunları yapamayacağını iddia etmenizin hiçbir bilimsel ve mantıksal temeli yok. Bilime göre de mantığa göre de kainatı yaratabilecek bir güç pek tabii bunları da yapabilir; çünkü bunlar daha az güç gerektiren şeyler.
İnsanların bir şeylere binip uçması da bir zamanlar masal konusuydu ama bilimin gelişmesiyle bunun mümkün olduğu ortaya çıktı.
İyi ki bilim insanları olaylara sizin kadar sığ ve dogmatik bakıp masal deyip geçmiyor da bilim gelişmeye devam ediyor.
Siz kuru inatla dogmatik olarak inkar edip kafanızı kuma gömüyorsanız, buyurun gömün ne diyeyim?
Ne demiş bu adamlar Aişe 6 yaşında evlenmedi mi demiş? Sadece bazı arap kabilelerinde yaşın ergenliktan sonra sayıldığını düşünüyorlar. Bu kadar. Ben de senden Aişe'nin bu kabilelerden birinde olup olmadığını söylemeni istiyorum.
Hz Aişe de böyleyse mevcut bütün veriler uyumlu oluyor. Hz Aişe böyle değilse mevcut bütün veriler birbiriyle çelişiyor.
Bilimsel etik gereği uyumlu olan ihtimali tercih etmeliyiz.
Sizin etik vs umurunuzda değilse, kuru inatla dogmatik hareket ediyorsanız ona bir şey diyemem.
Gözünü kapatan yalnız kendine gece yapar.
Size iyi uykular.
Kulaktan kulağa mastürbasyon yaparak
Bu sizin temelsiz uydurmanız.
Ayrıca;
Mevcut kaynakları ya reddetmeniz ya kabul etmeniz gerekiyor.
Reddediyorsanız Hz Aişe konusunda ağzınızı bile açmamanız gerekir; çünkü size göre kaynaklar şüpheli. Şüphe üzerine birilerini eleştirip ahkam kesmek hukuki olarak da insani olarak da yanlış. Masumiyet karinesi, şüphe varsa zanlının masum olduğuna hükmedilmesi hukukun en temel ilkelerinden biridir.
Söz konusu İslam olunca kuru inatla dogmatik olarak inkarı tercih edip insani ve hukuki en temel ilkeleri çöpe atmayı tercih ediyorsunuz.
Mevcut kaynakları kabul ediyorsanız bilimsel etik gereği verilerin uyumlu olduğu ihtimali doğru kabul etmemiz gerekir.
Her iki ihtimalde de insani ve hukuki temel ilkelere en küçük saygısı olan biri Hz Peygamberin Hz Aişeyle evlendiğinde Hz Aişe'nin çocuk olduğunu iddia edemez.
İnsani ve hukuki temel ilkelere en küçük saygısı olmayıp bu konuda ileri geri konuşan İslam'ı kuru inatla inkarı dogma haline getirmiş tipleri de biz ciddiye almıyoruz.
Alsın kendi bilinçaltıyla ilgili problemleri istediği yere kussun.
Üstadım benim koyduğum her veri Kur'an ve tefsir kaynaklıdır.
Sizin ortaya koyduğunuz verilerden değil hiçbir veri ortaya koymadan kuru inatla dogmatik olarak mevcut verileri inkar edip bilimsel etik gereği uyumlu durumun tercih edilmesi gerekirken uyumsuz bir iddiayı doğru kabul eden bir mesajı neden beğendiğinizden bahsediyorum.