Ekonomiyi düzeltmek için:Ülkeye dair hiçbir umudum kalmadı. Sizce ne yapılırsa kısa ,orta ve uzun vadede batı ülkelerininden bı farkımız kalmaz.
Bu da olur.Ekonomiyi düzeltmek için:
80 milyon topanacağız ve Trump.
a veya biden a (artık hangisi ise)
Küfürlü mektup yazacağız. Ana bacı girecez. Ve bunu hergün yapacağız. Mektup olmassa e posta yollayacağız. Böylece adamlar bıkıp doları 25 kuruş yapacaklar. 6596 ekini görüntüle
Hayır ekonomi şöyle düzelir.Bence kepenki kapatıp gitsek ekonomi kendi kendine düzelir.
Ekonomiyi düzeltmek için:
80 milyon topanacağız ve Trump.
a veya biden a (artık hangisi ise)
Küfürlü mektup yazacağız. Ana bacı girecez. Ve bunu hergün yapacağız. Mektup olmassa e posta yollayacağız. Böylece adamlar bıkıp doları 25 kuruş yapacaklar. 6596 ekini görüntüle
Ben onları geldikleri yere (anne karnı) geri koyardım.- 5 maaş falan alanların maaşını tek maaşa indirme
İdam edeceksin ki ibret alsınlar. Ama biz demokratik bir ülkeyiz.Ben onları geldikleri yere (anne karnı) geri koyardım.![]()
Yok idam etmem ki, onları çiftçi yaparım.İdam edeceksin ki ibret alsınlar. Ama biz demokratik bir ülkeyiz.
Çiftçi kötülenmiş olmuyor mu bu yazdığınla?Yok idam etmem ki, onları çiftçi yaparım.
Tabiki hayır para nasıl kazanılır, emeğin önemi nedir bu şekilde anlayabilirler öyle hapis ile olmaz topluma kazandırmak gerekli.Çiftçi kötülenmiş olmuyor mu bu yazdığınla?
![]()
Başa gelirsem çaycılığı kaldıracağım.Çaycılara 10K maaş vermeyerek.
-Bir de şu sarayı kapatırım kesinlikle. Yıktırmam. Kütüphane gibi bir sürü şey için kullanılabilir. Güzel şeyler düşünülebilir. İsraf olmaktan kurtarılması gerekiyor.Aklıma şimdilik bunlar geldi.
Çok iyi saymışsın, parti kur oy verelim.-Eğitim, gençlere imkan ve destek.
-Vergi yükünün azaltılması. Vergiyi yükseltmek bir kazanç değil aksine bir zarardır.
(Laffer eğrisi: https://vergidosyasi.com/2020/04/27/laffer-egrisi-nedir-neyi-ifade-eder/#:~:text=Arz yanlı iktisat görüşüne sahip,açıklarını da azaltacağını ileri sürmektedir.)
-Eğitimde detaya girersek bir sürü yenilik gerekiyor. Eğitim düzeltilmesi gereken ilk şey. Beyin göçü vermemeliyiz.
-Köylüye, çiftçi ve hayvancılara destek olmak gerekiyor. 1,2,3. vs. ekonomi sınıflarının hepsine destek olmak lazım. Ama şuan ilk bunlar desteği hak ediyor çünkü üretim az, dışa bağımlılıktan besin konusunda hiç değilse kurtulmamız gerekiyor.
-Sanayide düzenlemeler gerekli kesinlikle. Üretim arttırılmalı. Ayrıca başka ülkelere veya milletlerin insanlarına satmamalıyız hiçbir şeyi. Türk vatandaşlarının şirketleri olmalı elimizden geldiğince.
-Tabii ki polisin gücünü azaltmak ve kontrolünü tamamen devletin eline almak. Zira bu güç şuan devletin değil hükümetin elinde.
-Camii sayısını azaltmak, yerine daha işlevsel binalar, kamu kuruluşları kurmak
-Bol bol yeşillendirme çalışmaları, devletin TEMA vakfı gibi vakıflarla ortaklık yapması gerekli.
-Diyanet İşlerini kapatmak, zira burası bir çöplükten ve baba parası yiyen bir veletten farksız.
-Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttırılması
-Faturalara, araba ve piyasasına el atmak
-Şirket, fabrika kuracak insanlara teşvik parası
Aklıma şimdilik bunlar geldi.![]()
Bir de devlet kurumlarını satmak yerine özelleştirmek (sadece kendi vatandaşlarına).-Bir de şu sarayı kapatırım kesinlikle. Yıktırmam. Kütüphane gibi bir sürü şey için kullanılabilir. Güzel şeyler düşünülebilir. İsraf olmaktan kurtarılması gerekiyor.
-Milletvekili maaşını ve cumhurbaşkanı maaşını azaltırım.
-Halk devlet için vardır anlayışını elimden geldiğince azaltmaya çalışırım. Çünkü devletler halk için vardır. Bizim millet salak olduğu için kendi değerini anlayamadı.
-Devlet büyüklerinin arabalarını, korumalarını, orada buradaki yazlıklarını , ekstradan evlerinin hepsini altlarından aldırırım. Halk böylesine bir çabadayken kimse yan gelip yatamaz. Herkes yerini bilsin.
-Tabii ki laik bir devlet olduğunu hatırlatırım halka.![]()
Üstte anlatmaya çalıştığım şey oydu da başaramadım.Bir de devlet kurumlarını satmak yerine özelleştirmek (sadece kendi vatandaşlarına).
Şurada.-Sanayide düzenlemeler gerekli kesinlikle. Üretim arttırılmalı. Ayrıca başka ülkelere veya milletlerin insanlarına satmamalıyız hiçbir şeyi. Türk vatandaşlarının şirketleri olmalı elimizden geldiğince.