Kusursuzİmam
Çaylak
- Mesajlar
- 151
- Tepki puanı
- 89
- Düşünce
- Agnostik
Biraz saçma bir soru olabilir özür dilerim fakat, size göre bu adamların sözde imana getirdiği kişiler gerçek mi? Veya sahte mi, düşüncelerinizi merak ediyorum.
Ne demek 5-10 dakikada imana gelinmez, bizim zamanımızda geliniyodu!Bir kişinin 5-10 dakikada imana gelmesini izlemek istiyorsanız güzel tercih.
Yalancılıkla suçlayabilirim fakat kanıtlayamam. Olay şöyle ben eskiden (Müslümanken) sözler köşkünü takip ediyor her videosunda anlattıklarını doğru kabul ediyordum, bir videosunda dedim ki ya yanlışsa (evrimle ilgili olabilir) araştırdım, ve yanlış bilgiyi paylaşıyorlardı, o zamandan beridir izleyene akıl sağlığı diliyorum. Keşke videoyu kaydetseydim, ama çoğu videosu saçmalık, savundukları tezlerin hepsi açıklanabilir şeyler. Gerçi bir tezleri var oda "Abe bUğ galem demi, evet abe, bunu yapan bi tasarımcı var dami, evet abe, ozmaan bu kusursuuuuuz yüceeee kutsalll kaaaainaaatı yapan yok mu abe?"Biraz saçma bir soru olabilir özür dilerim fakat, size göre bu adamların sözde imana getirdiği kişiler gerçek mi? Veya sahte mi, düşüncelerinizi merak ediyorum.
Ezeli olma kavramı ile mi bir sıkıntınız var yoksa "her fiil faili gerektirir" kısmında mı bir anlaşmazlık var?'Kompleks olan her şeyin kendinden daha kompleks bir nedene ihtiyacı duyması gerektiği' felsefesinden başka adam akıllı argümanları yok. Bu evrenin kendi kendine oluşamayacağı düşüncesine inanıp bu evrenden sonsuz kat daha komplike olan Allah ın bir sebebi olmadan var olmasını açıklayamadıkları sürece bu tip İslami felsefe kanallarını ciddiye almanız için bir neden yok. Evrim ile ilgili videolarından sonra bir daha izlemedim bu arada.
Ezelilik mevzusunda kimsenin sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Bizim takıldığımız yer fiil fail safsatası.Ezeli olma kavramı ile mi bir sıkıntınız var yoksa "her fiil faili gerektirir" kısmında mı bir anlaşmazlık var?
Said Nursi aldığını esinlendiğini söylüyor zaten kuldur hatası ve günahı olur Peygamber değil ki günahsız olsun.Ama bu argümanı Said denen herif kendi edebiyatını katarak sözde bambaşka özel bir argümanmış gibi yutturmuş.